Knack Roeselare bij top-12 van Europa

Knack Roeselare bij beste 12 van Europa

 

Woensdagavond zorgde Belgisch kampioen Knack Roeselare ervoor dat ze, dankzij een sensationele 3-2 zege tegen de Italiaanse topploeg Perugia, zeker is van een plaats bij de beste 12 van Europa. Op vrijdag 3 maart wordt geloot om de volgende tegenstander uit die top-12 van Europa te kennen. Voorlopig plaatsten zich al Modena, Kedzierzyn (met Sam Deroo), Kazan (alle drie zonder één nederlaag), Berlin, Civitanova, Dinamo Moskou (na een 3-0 zege tegen BBSK Istamboel) en Izmir (na een 25-22, 25-27, 26-24, 21-25, 15-10 zege tegen het Friedrichshafen van coach Vital Heynen en Tomas Rousseaux (2)), terwijl Perugia vrijgesteld is van die ronde als organisator van de Final Four bij de landskampioenen.

 

Dat Roeselare de zege boekte tegen een gehandicapt Perugia (twee basisspelers bleven geblesseerd thuis, Zaytsev en Bari speelden niet), zal ze een zorg wezen, want de West-Vlamingen waren gewoon de betere ploeg met een steengoede Stijn D’Hulst als spelverdeler en Coolman (18p aan 64%) en Tuerlinckx (24p aan 64%) als absolute uitblinkers, zeker op momenten dat het erop aan kwam, zoals op het einde van de vierde en de vijfde set. Perugia kon wel imponeren via sterke opslagdruk (15 aces tegenover 4 voor Roeselare) via Russell (19) en Berger (17), maar dat was onvoldoende om Knack van een derde Europese zege te houden. Roeselare staat nu zelfs tweede in haar reeks, want Belgorod kwam bij Halkbank Ankara niet verder dan een 3-2 verlies. De Russen moeten zich binnen twee weken plaatsen voor de Final-12 als ze voor eigen publiek winnen van Roeselare.

 

Aalst naar kwartfinale

 

In de CEV Cup stond de kwalificatie van Aalst al na twee sets vast. Bij Sète werd meteen Moreau (9) naar de kant gehaald en bij de thuisploeg mocht iedereen bijdragen tot een collectieve zege met Pekmans (15), Walker (9) en Staszewski (8) als afwerkers. De ploeg van Johan De Voghel ontmoet in de kwartfinales het nummer drie uit de Duitse competitie, nl. Rheinmain uit Frankfurt.

Nog in dezelfde beker won Amriswil (Prével, ex-Antwerpen 17) wel van Ajaccio met 3-1, maar in de ‘golden set’ toonde Simovski (ex-Averbode, 26) zich de betere.

Ook Trentino gaat naar de kwartfinale na een 3-1 zege tegen Sastamala. Simon Van de Voorde was goed voor 15 punten aan 73% en zorgde voor zes kill-blocks. In de volgende ronde krijgen zij een Italiaanse derby tegen Piacenza voorgeschoteld.

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
18.01.2018 Maaseik verliest van Sam Deroo Detail
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook