Els Vandesteene tweede in Frankrijk

Els Vandesteene en Nantes tweede in Frankrijk

 

Hoewel Els Vandesteene (goed voor 12p) en Nantes voor het eerst in twee maanden met 2-3 verloren (na een 2-0 voorsprong) tegen het Paris St.-Cloud van Stijn Morand , Divoux (1) en Catry (9), profiteerden ze van het verlies van Béziers bij Mulhouse (Bland 1) om naar de tweede plaats op te rukken.

Ook kampioen St.-Raphaël (Vindevoghel 18) stelde zo goed als zeker haar play-offplaats veilig door een 3-0 winst tegen Evreux.

In Frankrijk won Nice (Jelle Ribbens) met 3-1 tegen Nantes met een nochtans goed ingekomen Baetens op de receptiepositie. Bram Van den Dries bevestigde zijn sterke conditie door met 41 punten Toulouse de winst te bezorgen (2-3 bij Cannes).

 

Vanavond misten Valkiers en Zalau in Roemenië de kans om zich op een tweede plaats te hijsen na een 3-2 nederlaag tegen leider Galati, nadat de tweede in het klassement (Steau Boekarest) ook met 3-2 verloren had bij Ploiesti.

 

In Italië verlies voor Trentino (met Van de Voorde 6 en Urnaut 8 als ‘topschutters’) met 3-0 tegen Civitanova. Ondanks 15 punten van Pieter Verhees ook een 3-1 verlies van Monza bij Perugia (woensdag te bewonderen op Roeselare). Kevin Klinkenberg (5) ging met Latina dan weer met 0-3 winnen bij Padova, net als François Lecat (1) met Verona bij Valenta.

Bij de vrouwen winst van Modena (Heyrman 17p en 5 blocks) bij Montichiari. Maar Freya Aelbrecht (10) verloor thuis met Monza met 2-3 tegen Scandicci.

 

In Duitsland speelden coach Vital Heynen en mvp Tomas Rousseaux dit weekeinde twee wedstrijden met Friedrichshafen in de buurt van Berlijn: 1-3 winst tegen Netzhoppers en 0-3 winst tegen Olympia Berlin. Daardoor staan ze aan de leiding met drie punten voor Recycling Berlin, dat echter nog een match te goed heeft.

Bij de vrouwen won Dresdner (met Strumilo en Courtois) met 3-0 van Vilsbiburg en staat tweede in het klassement na Schwerin.

 

In Slovenië won Calcit Ljubljana (Van de Vijver) met 25-9, 25-19, 25-15 van Mislinja.

 

In Polen won Kedzierzyn (Deroo 19p) de topper tegen Jastrzewski met 2-3. Dinsdagavond ontvangen ze Maaseik. Gert Van Walle (5) verloor met Katowice (0-3 tegen Bedzin). Kaja Grobelna (18) won met Lodz met 3-1 van Torun, terwijl Karolina Goliat aan 13 punten geraakte bij Sopot, genoeg om met 2-3 te winnen bij Legionowo.

 

In Turkije kijkt coach Jan De Brandt na een 3-0 zege van Bursa tegen een staartploeg uit naar het midweekduel tegen zijn ex-ploeg Fenerbahce. Ondanks 23 punten van Hélène Rousseaux en 9 van Lise Van Hecke geraakte Besiktas niet aan winst in Ankara (3-1). Charlotte Leys (11) en Galatasaray geraakten wel aan een 3-0 zege tegen Nilüfen.

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
27.04.2017 Matthias Valkiers kampioen in Roemenië Detail
27.04.2017 Belgische juniores spelen voor vijfde plaats op EK Detail
26.04.2017 Laura Heyrman wint halve finale in Italië Detail
26.04.2017 Na Belgische volleyles, Italiaanse efficiëntie Detail
25.04.2017 Bram van den Dries in Franse finale Detail
25.04.2017 Julien Vleminckx is niet meer Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook