Meisjes jeugd naar Sofia voor EK-kwalificatie

team-belgium1

Belgische jeugdploeg meisjes naar EK-kwalificatietoernooi in Sofia

Met 36 deelnemende ploegen noteerde het CEV voor de EK-kwalificatietoernooien bij de meisjes U18 een record aantal inschrijvingen. Dat maakt dat de ploeg van coach Robin De Bont zich eind deze week in Sofia als groepswinnaar moet weten plaatsen om zeker te zijn dat het van 1 tot 9 april kan deelnemen aan het EK in Arnhem (Nederland). Ook de beste drie  tweedes van de acht poules plaatsen zich voor het EK, net als het organiserende Nederland.

De Belgen moeten in de Bulgaarse hoofdstad aantreden tegen achtereenvolgens Oostenrijk, Zwitserland en Bulgarije. Ook voor Robin de Bont is Oostenrijk een relatief onbekende tegenstander. “Maar zij hebben niet echt een grote reputatie met sterke jeugdploegen,” beseft hij. “Tegen Zwitserland wonnen we vorig jaar nog met 3-0 en 3-1, dus ik denk dat de match tegen Bulgarije beslissend zal zijn. Een ploeg met ongeveer hetzelfde niveau en dezelfde cultuur als wij op gebied van volley. Het feit of je bepaalde speelsters kan afstoppen en de conditie van de dag kunnen beslissend zijn.”

Ondanks de gedwongen afwezigheid van Britt Rampelberg is De Bont bijzonder tevreden over zijn ploeg, die als voorbereiding kon deelnemen aan de X-Mas Trofee in Madrid.

“Een heel mooie selectie met een mixte van speelsters uit de AIF en de VVB. Een typisch Belgische ploeg, waarin de taalbarrière amper bestaat. Allemaal meisjes die keihard werken en dus zijn wij het exponent van de samenwerking tussen twee landsgedeeltes.”

De Belgische selectie:

Sara De Donder, Noor Van den Heede, Louka Maertens, Nikita De Paepe, Felice Van Assche, Nel Demeyer, Sofie Goossens (Topsportschool), Charlotte Krenicky, Charline Humblet (Thimister), Alixe Degelin (Oudegem), Romane Moulin, Lola Lo Guasto (Tchalou).

Programma Belgische ploeg:

  • 13/01: 20u België – Oostenrijk
  • 14/01: 15u België – Zwitserland
  • 15/01: 17u30 Bulgarije – België
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook