Juniores kennen volgende tegenstanders

getimage

 

Belgische juniores kennen tegenstanders

Na de schitterende resultaten van de Belgische junioresploegen (mannen U21 zonder setverlies en vrouwen U20 groepswinnaar) was het uitkijken wie de volgende tegenstanders worden in de tweede en beslissende ronde van de WK-kwalificaties van 18 tot 21 mei.

Geen Nederland van coach Claudio Gewehr of Turkije bij de jongens, maar wél Polen, Duitsland en Letland (dat gisteren nog met 3-0 verslagen werd). De andere poule bestaat uit Oekraïne, Servië, Bulgarije en Frankrijk.

Bij de meisjes krijgen Fien Callens en haar team Duitsland, Bulgarije en Polen als tegenstanders. Daardoor omzeilen ze kleppers als Rusland, Turkije, Nederland (van coach Julien Van de Vyver) en Kroatië in de andere poule.

Het staat nagenoeg vast dat België zich niet kandidaat zal stellen voor de organisatie van deze twee kwalificatietoernooien, te meer omdat anderhalve week later de seniores vrouwen in Kortrijk hun WK-kwalificatiewedstrijden spelen tegen Italië, Wit-Rusland, Spanje, Letland en Bosnië/Herzegovina. Vraag is of de korte opeenvolging van toernooien ook geen weerslag zal hebben op de selecties van de verschillende Belgische ploegen.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook