Red Dragons op één zege van EK

EK-kwalificatietoernooi mannen in Antwerpen

 

Red Dragons zetten mooie stap richting kwalificatie

 

België – Oekraïne 3-0

(25-20, 25-21, 25-19)

 

Behoudens een misstap tijdens de match  tegen Griekenland (zaterdag om 17u30) hebben de Red Dragons gisteren een belangrijke stap gezet richting EK 2017 in Polen. Tegen het fysiek sterke Oekraïne werd met 3-0 gewonnen en daarmee lijkt de moeilijkste klip omzeild om voor de vierde keer op rij deel te nemen aan een EK. De Red Dragons zijn een vaste waarde geworden in de Europese top-8.

 

Ze begonnen alleszins sterk aan deze wedstrijd met opnieuw een Roeselaarse kern. Via Rousseaux, een blok van Van de Voorde en een ace van Tuerlinckx stonden al snel 4-1 cijfers op het bord. Maar met zware poweraanvallen kwamen de Oekraïeners op gelijke hoogte vooral dankzij het machtsvertoon van Teryomenko (7-7, 12-12). Maar Van de Voorde-Rousseaux-Deroo toonden hun klasse en maakten een beslissend kloofje, dat met de opslagen van Coolman nog werd uitgediept naar eerste setwinst.

Gelukkig was in de tweede set Sam Deroo ook nog in grootse doen met een uitstekende verdediging, keiharde aanvallen en gevarieerde opslagen. Dat was ook nodig tegen het snoeiharde geweld van een Bogatyrov en een Statsenko. De Oekraïeners maakten echter ook de meeste fouten, zodat een tweede Belgische setzege het logische resultaat werd, met dank ook aan Tuerlinckx en Verhees.

Bij de Oekraïeners zag je meer hoofdjes naar beneden gaan, omdat ze beseften dat er deze avond niks te beginnen was tegen een Tuerlinckx in conditie, Deroo stilaan op Europees niveau en enkele stevige Belgische killblocks, naast een voortreffelijke verdediging. Als de Oekraïeners nog maar eens het meest in de fout gingen, was de klus geklaard voor coach Dominique Baeyens en zijn volgelingen. Eén zege tegen Griekenland volstaat om de kwalificatie al te verzekeren op de voorlaatste speeldag.

 

België speelde met: Deroo 10, Verhees 9, Tuerlinckx 14, Rousseaux 12, Van de Voorde 7, D’Hulst, libero Ribbens. Kwamen in: Coolman, Cox, Valkiers.

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook