Red Dragons: dagje wachten met feestje

Red Dragons: dagje wachten voor kwalificatie

België – Griekenland 0-3 (19-25, 22-25, 21-25)

Coach Dominique Baeyens moest zijn afscheidsfeestje met een dag uitstellen. De Red Dragons verloren immers met 0-3 tegen een ontketend Griekenland, dat in Tzourits (24 punten) een aanvaller van Europese klasse in de rangen had. Hij zorgde ervoor dat zijn team alleszins barragematchen kan spelen tegen Spanje of Montenegro. Dat uiteraard in de veronderstelling dat België morgen met 3-0 of 3-1 wint van Moldavië en zo de rechtstreekse kwalificatie op zak steekt.

Coach Baeyens had nog gewaarschuwd voor een gelijkaardig scenario als vier jaar geleden, toen de Belgen in Griekenland met 0-3 gingen winnen, maar de Grieken in Kortrijk België kwamen kloppen, zodat er een ‘golden set’ aan te pas kwam, die in Belgisch voordeel eindigde.

Zijn waarschuwing was terecht, want de Grieken begonnen geconcentreerd en gemotiveerd aan de wedstrijd. Tzourits was in de eerste set goed voor 10 punten en daar kon zelfs het Belgisch blok niks aan verhelpen. Koumentakis en Fragkos tekenden voor de eerste setwinst.

Het beterde er niet op voor de Red Dragons en bij 2-7 ging Baeyens over tot enkele wissels: Valkiers en Cox kwamen in. Zij hielpen, samen met Lecat, de kloof wel kleiner maken, maar helemaal dicht kregen ze die niet, opnieuw door acht punten van ‘meneer’ Tzourits.

Ook in de derde set licht voordeel voor de Grieken met de bont gekleurde Protopsaltis in één van de hoofdrollen. Op het einde van de set leken de Belgen, gedreven door 5000 welwillende supporters, nog dichterbij te komen langs Rousseaux, Van de Voorde en Cox, maar wanneer de Antwerpenaar twee keer werd afgeblokt, waren de Red Dragons eraan voor de moeite.

“Verdiende zege van de Grieken,” erkende bondscoach Baeyens. “Ze lieten ons nooit in de match komen, maar de situatie is nu duidelijk: zondag winnen van Moldavië met 3-0 of 3-1. Voor het toernooi had ik voor deze situatie durven tekenen.”

Speelden voor België: Deroo 7, Coolman 1, Tuerlinckx 10, Rousseaux 9, Van de Voorde 6, D’Hulst. Libero: Ribbens. Kwamen in: Lecat 1, Verhees 4, Valkiers 1, Cox 4.

This entry was posted in Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook