Ook Red Dragons kwalificeren zich

!!! Ook Red Dragons kwalificeren zich !!!

België – Moldavië 3-0
(25-15, 31-29, 25-16)

Coach Dominique Baeyens heeft dan toch het afscheid gekregen dat hij verdiende: zijn Red Dragons plaatsten zich voor het EK 2017 in Polen dankzij een 3-0 overwinning tegen Moldavië en daarvoor werd hij op de schouders getild door de ganse ploeg en kreeg hij nog een gepast afscheidsfeestje in aanwezigheid 5000 enthousiaste toeschouwers. Een dag nadat de Yellow Tigers zich ook al geplaatst hadden.

De opdracht was duidelijk van bij het begin: winnen met 3-0 of 3-1 tegen Moldavië. Al leek de 0-3 nederlaag van een dag eerder tegen de Grieken nog niet helemaal verteerd te zijn, want echt vlotjes ging het toch wel niet voor de Belgische mannenploeg, die af en toe ‘drive’ leek te missen, maar als het erop aan kwam, de klus klaarde.

In de eerste set nog geen vuiltje aan de lucht met killblocks van Van de Voorde, punten van Tuerlinckx en wanneer ook Deroo op dreef kwam, zat de eerste set erop voor de sterker blokkende Belgen.

Veel meer problemen in de tweede set, wanneer aanvoerder Bahov zijn ploeg aan de leiding bracht met 3-5. Terwijl libero Ribbens voor het showelement zorgde, leken Deroo en Van de Voorde de ‘draken’ op het goede spoor te brengen, maar een beter Moldavisch blok en meer fouten in de Belgische rangen bezorgden de bezoekers via Sintov en Bahov zelfs drie setpunten. Deroo en Rousseaux konden ze weg werken, maar het was met een killblock van D’Hulst dat de Belgen hun vierde setpunt benutten om de tweede set in de wacht te slepen.

Ondanks uitstekend weerwerk van de Moldavische aanvoerder Bahov en nog iets te veel Belgische foutjes, kwam de zege en de bijhorende kwalificatie van de Red Dragons niet meer echt in het gedrang. Zij plaatsten zich voor de vierde keer op rij voor het EK.

Voor de supporters een opluchting en zeker voor de vrienden van Dominique Baeyens, die een spandoek bij zich hadden met daarop “Afscheid aan onze held, op en langs het veld”. Wedden dat daar vanavond een wijntje op gedronken wordt?

België speelde met: Deroo 18, Verhees 4, Tuerlinckx 18, Rousseaux 11, Van de Voorde 4, D’Hulst 1, libero Ribbens. Kwamen in: Valkiers, Cox 1, Coolman.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook