Gert Vande Broek: “Kwalificatie met een ruime kern”

EK-kwalificatietoernooi vrouwen in Antwerpen

Gert Vande Broek: “Kwalificatie halen met bredere kern”

Veel mooi volk deze namiddag bij Vivaldis Interim in Antwerpen, één van de medesponsors van de Yellow Tigers. Ook grote tevredenheid over het team van sportlui uit minder gekende sporten, dat door het bureau werd gesponsord. Morgen om 19u30 worden Nafi Thiam, Thomas Van der Plaetsen, Pieter Timmers, Frauke Dirickx en leden van de zilveren hockeyploeg dan ook gevierd voor hun recente successen.

Nadien volgt de belangrijke volleywedstrijd van de Yellow Tigers tegen Frankrijk. Maar coach Gert vande Broek weigert al over een feestje te praten, zelfs al worden drie van zijn speelsters tijdens dit weekeinde een jaartje ouder: Biebauw (26), Herbots (17) en Rousseaux (25). “Frankrijk is en blijft een gevaarlijke tegenstander,” beseft ook aanvoerster Charlotte Leys, die mikt op een vierde deelname aan een EK. “De Fransen moeten absoluut winnen, willen zij nog kwalificatiekansen blijven behouden. Ze staan met de rug tegen de muur en dan zijn ze extra gevaarlijk.”

Vorige week in Bordeaux dook echter Spanje op als verrassende ploeg, die zowaar Frankrijk in eigen huis met 0-3 kwam kloppen. “Een ploeg die gegroeid is in het toernooi, nadat ze tegen ons twee sets kon pakken dankzij een sterke middenspeelster en een receptie-hoek. Ze zitten in de ‘flow’ en we mogen hen op de slotdag zeker niet onderschatten. Het kan een strijd om de kwalificatie worden tot de laatste seconde,” waarschuwt de bondscoach. “Een ploeg zonder bekende namen, maar een hecht blok, een ploeg die geëngageerd en met veel plezier op het terrein staat. Dankzij een bredere kern kunnen wij deze resultaten behalen. Niet alleen dankzij Britt Herbots, maar ook dankzij andere speelsters moeten wij mettertijd ons niveau kunnen verbeteren.”

De bondscoach blikte trouwens ook al vooruit. Een politiek op lange termijn moet immers ook renderen. “Willen we nog hogerop geraken, dan moeten we met twee factoren rekening houden. Eerst heb je het feit dat je enerzijds risico’s moet nemen tegen de echte toppers, maar dat je anderzijds ook moet pogen om het spel onder controle te houden. Dus zo weinig mogelijk fouten maken. Dat vergt een andere manier van spelen. Ten tweede heb je het verschil tussen het spelen als favoriet of spelen als ‘underdog’. Tegen favorieten nemen de tegenstanders meer risico’s, die je dus onder controle moet trachten te houden. Misschien beschouwen de tegenstanders hier in Antwerpen ons als favoriet…”, liet Gert een denkoefening achter.

Sportschepen Ludo van Campenhout verzekerde iedereen van de steun van sportstad Antwerpen, die ook volgend jaar gastheer is voor een manche in de World League. “Net als op het EK vorig jaar en tijdens de bekerfinales in het Sportpaleis wordt bewezen welke massale steun de supporters kunnen bieden. En successen leiden tot de groei van een sport.”

gertvdb

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook