Ook Van Hecke niet opgewassen tegen Chinese power

Montreux Volley Masters

 

Ook uitblinkster Van Hecke niet opgewassen tegen Chinese power

 

China – België  3-0 (25-23, 25-20, 25-21)

 

Hoewel de Yellow Tigers zich in hun tweede wedstrijd op de Montreux Volley Masters knap verweerden tegen China, waren ze niet opgewassen tegen de Chinese power en efficiëntie. Door deze zege zijn de Chinezen  zeker van een plaats in de halve finale. De Belgische vrouwen kunnen daar ook nog bij geraken mits winst morgen tegen Brazilië.

 

Coach Gert vande Broek opteerde in zijn basisopstelling voor Britt Ruysschaert als libero en koos verder voor de andere zes basisspeelsters die Turkije klopten op de eerste dag van de Montreux Volley Masters. Via een sterke Lise Van Hecke en het doorzicht en de kracht van Charlotte Leys bleef de strijd in de eerste set evenwichtig tot 16-17. Enkele Belgische foutjes zetten de Chinezen op weg naar setwinst, maar dat was zonder een blok van Freya Aelbrecht en twee punten op rij van Laura Heyrman gerekend. Maar een outbal van Van Hecke was er te veel aan.

Via de opslagdruk van Van Hecke en punten van Aelbrecht en Leys bleven de Yellow Tigers stand houden tot 9-10. Maar dan sloegen de Chinese vrouwen krachtig toe: een hoger tempo, sterke opslagen en krachtige punten dwongen de Belgen in de fout en bij 12-18 was de kloof onoverbrugbaar geworden.

Tot 15-13 zag het ernaar uit dat onze landgenoten toch nog een setwinst uit de brand zouden slepen, Tot 19-20 bleef die droom bewaard, maar enkele jeugdzondes, misverstandjes en andere fouten bij de Belgen, bezorgden het efficiënte China nog een gemakkelijke derde setwinst.

Morgen om 16u30 spelen de Yellow Tigers voor een plaats in de halve finales.

 

Speelden voor België:

Herbots 1, Van Hecke 21, Van de Vyver 1, Aelbrecht 12, Leys 6, Heyrman 8, libero: Ruysschaert. Kwamen in: Courtois, Van Gestel 1, Strumilo, Biebauw 1.

 

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook