Geen halve finale voor Yellow Tigers

Montreux Volley Masters

 

Geen halve finale voor Van Hecke en Herbots

 

Brazilië – België 3-0 (25-21, 25-20, 25-22)

 

Om zich te plaatsen voor de halve finales van het prestigieuze Montreux Volley Masters moesten de Yellow Tigers met 3-0 of 3-1 van Brazilië winnen. Hoewel ze in elke set winstkansen hadden, ontbrak het onze landgenoten aan regelmaat, zodat ze enkele keren een voorsprong moesten prijs geven en tenslotte de zege laten aan de Zuid-Amerikaanse vrouwen. De Yellow Tigers spelen morgen bijgevolg klassementswedstrijden voor de 5de tot 8ste plaats.

 

Coach Vande Broek startte in de eerste set met zijn basisopstelling en zijn Braziliaanse tegenpool moest al snel naar twee dode tijden grijpen, want de Yellow Tigers liepen langs Van Hecke en Aelbrecht uit naar een 13-18 voorsprong. Maar plots stokte het. De Belgische vrouwen botsten op enkele Braziliaanse kill-blocks, terwijl Borgo en Gabi (beiden goed voor 18 punten) voor een afsluitende 12-3 tussenspurt zorgden met eerste setwinst tot gevolg.

Een gelijkopgaande tweede set, tot de opslagen en een tipbal van Leys, een blok van Biebauw en punten van Herbots voor een 16-18 voorsprong voor de Belgen zorgden. Het waren echter ook onze landgenoten die zich op enkele foutjes lieten betrappen. Lise Van Hecke sloeg nog terug tegen enkele van haar gewezen ploegmaats uit Brazilië, maar weer Gabi en een Braziliaans blok hielden België definitief weg uit de halve finale.

Leek de veer even gebroken, dan brachten de goed ingevallen Sobolska, Van Hecke en Herbots hun ploeg weer op gelijke hoogte in de derde set (14-14). Van Hecke en een blokkende Leys hielden stand tot 22-22, maar de Braziliaanse aanvalster lieten geen enkele kans liggen.

Ondanks de zege tegen Turkije eindigen de Belgische vrouwen op de vierde plaats in hun poule. Ze spelen morgen klassementswedstrijden tegen Nederlans, Servië of Thailand, maar dat was slechts vrijdagavond laat bekend.

 

Speelden voor België:

Van Hecke 16, Van de Vyver 1, Leys 7, Aelbrecht 9, Herbots 9, Heyrman 5, libero: Courtois. Kwamen in: Ruysschaert, Van Gestel, Biebauw 2, Sobolska 3, De Tant.

 

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook