Yellow Tigers maakten kans tot laatste seconde

YELLOW TIGERS MAAKTEN KANS TOT LAATSTE SECONDE

Er leek een mirakel in de maak in Ankara. Een tiebreak besliste over het duel tussen Italië en Polen nadat Polen de wedstrijd naar zich toetrok in de derde en vierde set. In de tiebreak werd de Olympische droom van de Belgen echter in het uiterste slot aan diggelen geslagen. Nochtans waren we er vandaag – zonder te spelen – alweer héél kort bij.

Nog nooit heeft België zo gehoopt op een Poolse zege. Na het verlies tegen Rusland was er slechts één weg naar de halve finale: een tiebreakzege voor Polen. Alles liep volgens plan in de eerste twee sets: Italië liep uit naar 2-0. Vlot in de eerste set, met al wat meer moeite in de tweede set.

Daarna nam Polen echter over. Bonitta had de voorkeur gegeven aan de ploeg die België daags voordien in de tiebreak klopte en de vermoeidheid eiste haar tol. Polen kwam beter in de wedstrijd en won twee sets, maar wist ook dat hun toernooi er al op zat nadat het een punt moest laten aan de Italianen.

Een bloedstollende tiebreak was het gevolg. Al wat Belgisch en Pools was, hoopte dat Polen de lijn door trok; Italië wilde zich herpakken. De openingsfase was alvast voor Italië met Egonu die aanvallend en met de opslag uithaalde: 6-3. De Poolse vrouwen klampten terug aan bij 6-5, maar twee punten later werd bij 8-5 gedraaid. Opnieuw naderde Polen tot op één punt – onder meer door een Italiaanse voetfout – maar Italië had nog wat energie gespaard om de kloof uit te diepen. Italië had iets om voor te spelen en die strijdlust uitte zich: alles werd verdedigd en Polen kwam een tikkeltje daadkracht te kort. Vier matchpunten waren het gevolg en daarvan leek het tweede benut, maar een challenge stelde de executie uit tot iedereen bibberde (15-13).

Twee dagen op rij konden we de halve finale ruiken, maar uiteindelijk blijven we achter met lege handen. Toch mogen we niet vergeten welke unieke prestatie onze Yellow Tigers hebben neergezet. Wij waren het enige land in onze groep (met de nummer één en twee van Europa) dat drie punten wist te pakken tegen Polen en we kregen een matchbal tegen de Europese nummer twee, Italië. Ontgoocheling mag er zijn, maar optimisme ook. Deze week heeft het Belgisch vrouwenvolleybal bewezen een voet te kunnen zetten naast wereldtoppers. Proficiat Yellow Tigers en bedankt voor deze fantastische week met twee Hitchcockiaanse ontknopingen!

This entry was posted in Dames, Nieuws, OKT. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook