Red Dragons laten stunt liggen

Red Dragons laten stunt liggen

 

Duitsland – België 3-0 (28-26, 25-19, 26-24)

 

Zelfs ‘Messias’ Vital Heynen wist het even niet meer, wanneer een bijzonder sterke Van de Voorde, geholpen door Deroo, Verhees en een knap verdelende Valkiers in de eerste set een voorsprong van vier punten bij mekaar sprokkelden. Het verlies van een set die ze binnen bereik hadden, woog in de tweede set zwaar door. Een goede derde set en een 16-21 voorsprong volstonden echter niet om het gastland iets te ontfutselen. En ze stonden er zo dicht bij!

 

De Red Dragons namen een daverende start langs een indrukwekkende Van de Voorde aan het blok en via gerichte opslagen van Verhees leidden de Belgen met 9-13. Het Belgisch blok (6 tegen 2 in de eerste set) bleef voor vertwijfeling in de Duitse rangen zorgen, maar van enkele kleine foutjes aan Belgische kant en twee netfouten in het nadeel van de Red Dragons maakten de thuisspelers gebruik om bij 15-15 weer in de match te komen. Maar daar dachten Van Walle en een weer uitstekende Deroo anders over. Ze bleven eigenlijk de Duitsers domineren, maar door een paar receptie- en andere fouten geraakten de thuisspelers aan drie setpunten, waarvan en enkele door Deroo konden gered worden. De Belgen kregen bij 24-25 zelf een setbal, die echter door Kaliberda gered werd en even later mochten de Red Dragons met hangende hoofdjes naar de overzijde in een set, die ze absoluut verdienden te winnen.

 

Dat het onverwachte verlies in de hoofden bleef nazinderen, was duidelijk bij het begin van de tweede set, toen de Duitsers naar 7-2 wegliepen. Maar stap voor stap groeide opnieuw het vertrouwen en Van de Voorde bracht zijn ploeg tot 11-13 terug, waarop de Italiaanse ref een derde netfout tegen België had gezien. Meteen het signaal voor Fromm en Grözer om ook de tweede set in de wacht te slepen, niet nadat de ‘tafel’ en dezelfde tweede ref ongeveer drie minuten de tijd nodig hadden om een simpele vervanging te noteren. ‘Prutsers’, heet dat in het mooi Vlaams.

 

In de derde set kregen we opnieuw een beter België te zien, dat langs Deroo en Van Walle een driepuntenkloof bij mekaar sloeg (10-13). Toen ook de Duitsers minder geconcentreerd acteerden, werd het zelfs 10-15. Van Walle bleek steeds moeilijker te stoppen en Van de Voorde tipte zelfs 16-21 op de elektronica. De scheidsrechter zag dan toch weer een toetsfout en na ook enkele Belgische foutjes stond het weer 22-22. Deroo redde een matchbal, maar Grözer faalde niet in ‘money time’.

 

België speelde met Rousseaux 6, Verhees 3, Valkiers 1, Deroo 15, Van de Voorde 14, Van Walle 11, libero Ribbens. Kwamen in: Klinkenberg, Baetens, Van den Dries 1, D’Hulst.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
18.01.2018 Maaseik verliest van Sam Deroo Detail
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook