Heruitgave EK-finale

Heruitgave EK-finale in Ankara

Met Rusland en Nederland in de finale krijgen we een heruitgave van de finale van het EK in oktober vorig jaar. Gastland Turkije leek nog even te kunnen verrassen, maar Rusland stelde snel orde op zaken en is zo de grote favoriet voor het Olympische ticket.

Turkije wilde zich niet alleen kwalificeren voor de finale, maar aasde ook op revanche nadat het met schaamrood op de wangen het veld verliet na de 3-0 nederlaag tegen Nederland. Bij de eerste adempauze zag het er nog goed uit voor de Turkse vrouwen, maar Rusland liep daarna zes punten uit op Turkije (16-10). Wedstrijd gespeeld dacht iedereen die de Russinnen in de poulefase aan het werk zagen, maar Turkije knabbelde aan de achterstand. Coach Akbas riep een time-out in bij 21-19, waarna Turkije zes punten op rij scoorde en zo alsnog de eerste set verzilverde (21-25).

Hoewel gastland Turkije ook het best aan de tweede set startte en zelfs tot drie puntjes uitliep, stelde Rusland nog voor de tweede technische time-out orde op zaken. Obmochaeva, gisteren tegen onze Yellow Tigers nog goed voor 20 punten, kon haar stempel niet even fel doordrukken, maar kreeg vooral blokkerend steun van Zaryazhko. Nu liet de Europees kampioen Turkije niet meer terugkeren en werd vrij makkelijk gewonnen (25-18).

Rusland was op dreef en pakte de wedstrijd nu helemaal in handen. In de derde set werd het zelfs een blamage voor Turkije dat er niet meer aan te pas kwam. Waar Obmochaeva nog steeds niet op toerental kwam, zorgde Kosheleva wel voor de nodige punten. Het verschil bleef maar oplopen tot er 25-12 (!) op het scorebord stond.

Turkije besefte dat het niet op zo’n manier uit het eigen toernooi mocht, en startte aan set vier met frisse moed. De eerste technische time-out werd nog in eigen voordeel afgesloten, daarna stond er alweer geen maat op Rusland dat nog voor de tweede technische time-out een kloofje uitbouwde dat het niet meer uit handen gaf. Nu werd het geen pandoering voor de thuisploeg, maar echt winstkansen zaten er evenmin in voor de Turken (25-20).

Italië en Turkije maken morgen (15.30 uur onze tijd) onderling uit wie het tweede ticket voor het intercontinentaal kwalificatietoernooi pakt, naast de verliezende finalist. Drie uur later nemen onze noorderburen het op tegen Rusland om te kijken wie rechtstreeks naar Rio mag.

Kan Oranje de ongenaakbaar gewaande Russinnen wel een hak zetten of maakt Rusland haar favorietenrol waar? Maar ook in het andere duel staat er wel degelijk iets op het spel, want een vierde plaats op dit toernooi is evenveel waard als de achtste …

This entry was posted in Dames, Nieuws, OKT. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook