Dominique Baeyens: “Verschrikkelijk frustrerend”

Dominique Baeyens: “Verschrikkelijk frustrerend”

 

Na de 3-0 nederlaag tegen Duitsland was bondscoach Dominique Baeyens behoorlijk ‘pissed off’. “Verschrikkelijk frustrerend om op deze manier te moeten verliezen, terwijl we eigenlijk nog aan de vierde set had moeten bezig zijn en dan zelfs nog met 1-2 in ons voordeel. Nu ja, iedereen heeft gezien wat er gebeurde: enkele kleine foutjes in de slotfase van sets 1 en 3 deden al het mooie van voordien in het niets verdwijnen. Is dat een gebrek aan ervaring? In die twee sets staan we telkens met 19-22 op voorsprong en dan stapelen zich de foutjes plots op. Het is op de belangrijke momenten dat we door de Duitsers geklopt worden.

Nochtans brachten we goed volley. De opties in blok werden goed uitgevoerd, de opties in opslag ook, we hielden Kaliberda blokkerend uit de match. In de eerste set is het Grözer die ons velt met een aantal kanonballen in de slotfase. Ook de laatste twee ballen van de derde set neemt hij voor zijn rekening. Misschien ging het iets te stereotiep: Sam Deroo kreeg wel 35 ballen in de ganse match. Van Walle scoort, maar nét die laatste twee ballen niet. Rousseaux verdedigt goed, maar niet in de slotfase van de eerste set.”

Of de Red Dragons na deze nederlaag nog kwalificatiekansen overhouden?

“Alle scenario’s zijn mogelijk. We zullen straks nog een gesprek hebben met de spelers. De opdracht zal nog twee dagen luiden: winnen. Maar dat kan pas echt als je zelf helemaal ‘top’ bent. Natuurlijk, de negatieve druk zal wegvallen, er zal amper stress zijn, we spelen met de rug tegen de muur, maar we moeten ook realist blijven: ik acht onze kansen heel klein. Bovendien zijn de Polen tactisch minder voorspelbaar. Vandaar dat ik het zo erg vind, dat we tegen Duitsland zelfs geen setje konden pakken, hoewel er dat twee keer in zat. Dat had een andere beeld kunnen geven,” besluit Dominique Baeyens.

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook