De eer gered, maar…

 

 

De eer gered, maar…

 

Servië – België  3-1 (25-19, 21-25, 25-21, 25-21)

 

De eer redden. Dat gold in deze match als voornaamste opdracht voor beide ploegen. Het werd een evenwichtige strijd, waarin weinig kwaliteitsverschil te merken viel. Ook de Red Dragons hoorden duidelijk thuis in het exclusieve gezelschap dat in Berlijn aanwezig was. Dat bewees hun setwinst tegen de Serven. Het hing dus af van details. Iets te veel foutjes op het einde van een vierde set, waarin de Belgen nochtans met 13-18 leidden, gaf de doorslag. Standhouden in ‘money time’ is de boodschap.

 

Vraag was wie de meeste motivatie kon opbrengen in een Servië – België zonder enig belang voor een olympische kwalificatie. Beide ploegen wilden blijkbaar toch eervol dit toptoernooi verlaten en dus werd het nog een aantrekkelijke eerste set met enerzijds Van de Voorde, Deroo en Van Walle, anderzijds een sterke Kovacevic en Ivovic als puntenmakers. De dubbele wissel bij 18-16 leverde echter geen winst op. Integendeel, de Serviërs liepen verder uit naar 22-16. Als ook de ‘challenges’ niet mee willen, maakt de opkomende Servische sterspeler Atanasijevic (24) er met een ace een eind aan.

Ook in de tweede set blijven de Red Dragons zich duchtig weren langs een goed verdelende Valkiers, de explosiviteit van ‘linkerpoot’ Van Walle en de klasse van Deroo (9-11). Als ook een sterk serverende Baetens en Van de Voorde tot scoren komen, leiden de Belgen met 13-16. Enkele bloks op Van Walle brengen echter 18-17 op het bord. Maar weer komen de Belgen via enkele bloks aan de ‘magische’ 19-22 cijfers, door Van de Voorde verlengd in 19-23 en dankzij enkele Servische foutjes staat de eerste setwinst van de Red Dragons op de elektronica. De eer was gered!

Het leek wel of dit voor sommigen volstond, want hoewel de Serven zich ook aan foutjes bezondigden, bouwden ze wel een 13-9 voorsprong op. Uitblinker Van de Voorde zorgde – samen met Van Walle en Deroo – voor een terugkeer tot 16-15. Maar iets té veel fouten en Atanasijevic zorgden voor tweede Servische setwinst.

Via een 4 op 5 van Van Walle, enkele ‘floats’ van de ingekomen Coolman, opslagen van Valkiers en knap blokwerk van Verhees en Van de Voorde zorgden in de vierde set voor een 13-18 voorsprong. Maar enkele foutjes later en punten van Kovacevic brachten bij 18-18 opnieuw evenwicht en spanning. Maar Kovacevic en Ivovic beslisten de match in Servisch voordeel.

 

België speelde met Deroo, Van de Voorde, Van Walle, Baetens, Verhees, Valkiers. Libero: Ribbens. Kwamen in: Rousseaux, D’Hulst, Deroey, Klinkenberg, Coolman

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
18.01.2018 Maaseik verliest van Sam Deroo Detail
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook