“Belgische” Polen geloven erin

“Belgische” Polen willen elke kans grijpen

 

Ze spelen met z’n drieën in Polen en ze krijgen schouderklopjes van het hele internationale gezelschap in het Holiday Inn-hotel in Berlijn. De Belgen zijn intussen welbekend bij de Polen, want ze laten zich opmerken bij Kedziercyn (Sam Deroo), Olsztyn (Bram Van den Dries) en Bydgoszcz (Kevin Klinkenberg). Hoe kijken zij aan tegen het duel dat ze morgen moeten leveren tegen het land van hun clubwerkgevers?

 

Jullie zijn intussen redelijk bekend in Polen?

Sam: “Ze volgen het wel. Er is altijd veel volleypers in Polen en er zijn veel toeschouwers. Het leeft daar wel en dus volgen ze wel waar we mee bezig zijn.”

Kevin: “We spelen ook dikwijls tegen mekaar.”

Bram: “Ik ken ook de meeste Poolse internationals wel. Ik volg het een beetje.”

 

De frustraties na de nederlaag tegen Duitsland zijn al verteerd?

Kevin: “Veel tijd om daarover na te denken, hebben we niet.”

Bram: “De rustdag kan onze batterijen opnieuw opladen.”

Sam: “We moeten er morgen gewoon voor zorgen dat we elk kansje grijpen, maar we hebben gisteren inderdaad enkele opportuniteiten laten liggen. De mooiste kans van de laatste 16 jaar om ooit de Spelen te halen, hebben we jammerlijk laten liggen.”

 

Jullie kennen ze een beetje beter: hoe krijg je die Poolse ploeg ooit gestopt?

Sam: “Op souplesse zijn ze alleszins niet te stoppen. We moeten echter alle kansjes grijpen. Agressief te werk gaan. Intrinsiek hebben ze meer kwaliteiten, maar het blijft volleyball en zij staan misschien toch wel iets meer onder druk om te moeten winnen.”

Kevin: “Misschien kunnen we ze met onze opslagen ook wel een beetje onder druk zetten. We moeten dat set per set bekijken.

Bram: “Ik vind ons nu beter spelen dan op het EK, maar of dat zal volstaan… Misschien speelt bij hen een lichte vorm van onderschatting mee, hoewel ze op elke positie ook wel toppers hebben staan.”

 

Kurek is bij hen wel een echte topspeler, niet?

Kevin: “Kurek is misschien moeilijk te stoppen, maar als we de anderen al kunnen beperken…

Sam: “Mentale sterkte is wel niet hun sterkste punt, al hebben ze op elke positie genoeg kwaliteit in huis. We moeten ze bij de keel grijpen en het ze een keer moeilijk maken, misschien wankelen ze toch. Kurek is natuurlijk een wereldspeler, maar soms heeft hij ook wel eens een mindere periode in een match.”

 

Op het EK waren jullie er ook in één set dichtbij met een 29-27 verlies en verloren de Polen toch ook van Slovenië…

Bram: “Ik denk niet dat je de Polen nog met het EK moet vergelijken. Toen kwamen de Polen net terug van een vermoeiende World Cup met vele topwedstrijden op rij en op het EK hadden de Slovenen echt wel hun supermoment. We zijn nu drie maanden verder en iedereen speelt weer op zijn goede niveau.”

Sam: “Zij hebben nu ook een andere spelverdeler dan op het EK en op nog enkele andere posities hebben ze ook wijzigingen doorgevoerd. Dit is een andere Poolse ploeg.”

 

Betekent de Olympische Spelen niet halen een ramp voor Polen?

Bram: “Ik denk dat de Olympische Spelen halen, heel belangrijk is voor hen. Daar wordt bij ons in de club echt wel veel over gesproken.”

Kevin: “Zij willen erbij zijn op alle grote kampioenschappen. Zij hebben dan ook een pak ervaring op internationale toernooien. En goede spelers in alle sterke competities in Europa?

Sam: “Ze proeven elk jaar van een titel- of een bekerstrijd. Dat is misschien het grote verschil met ons. Maar we hebben niks te verliezen en het is misschien het moment voor sommigen om zich te tonen, want alle matchen van de Polen kunnen rekenen op een enorme mediabelangstelling. Het moment dus om ons in de kijker te plaatsen.”

Kevin: “Wij moeten er gewoon voor zorgen dat we achteraf geen spijt hebben van onze match.”

 

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook