“Wilskracht, mentaliteit en ambitie”

Frauke Dirickx: “Verdiend gewonnen”

Frauke Dirickx was na de wedstrijd natuurlijk tevreden met de zege en zag vooral de opslag het verschil maken. “In de eerste set was onze service goed, waardoor hun receptie in moeilijkheden kwam en wij volop konden aanvallen. Omdat onze opslagdruk wat weg viel in set twee, kon Polen terug in de match komen. Onze foutenlast nam toe waardoor de stand in evenwicht kwam.”

In set drie was het kantje boord, maar trokken de Yellow Tigers aan het langste eind. “We hebben vooral hard gevochten aan het einde van die set. Daardoor konden we terug de controle overnemen en wonnen we deze wedstrijd verdiend.”

Morgen wacht met Italië een nieuwe taaie klant. “De Italianen kennen ons door en door. Om hen te kloppen zullen we nog iets beter moeten spelen dan vandaag, maar dat is zeker mogelijk. We moeten gewoon opnieuw voluit gaan om het maximum uit die wedstrijd te halen.”

CX-N8pUW8AExbss

Gert Vande Broek: “Wilskracht, mentaliteit en ambitie”

Gert Vande Broek legde onmiddellijk de link met die andere historische avond tegen Polen. “Dag op dag twee jaar geleden klopten we Polen op weg naar het WK. Vandaag wonen we van een Polen dat nog sterker en meer uitgebalanceerd was.”

“Ik schat deze prestatie dan ook hoger in. Onze overwinning was er één op wilskracht, mentaliteit en ambitie. Toch niet makkelijk tegen een ploeg die zo uitgekookt is en zoveel ervaring heeft.”

“Ik ben echt heel blij met deze overwinning. Het toernooi kan nu echt helemaal beginnen. Tegen Italië wordt het opnieuw een moeilijke wedstrijd. Het zal er op of er onder zijn, zoals elke wedstrijd hier in Ankara.”

 

This entry was posted in Dames, OKT. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook