Drie matchballen gered, drie uur match en Final Four

Belgen redden drie matchballen in drie uur durende thriller

België – Nederland  3-2   (22-25, 25-20, 23-25, 33-31, 16-14)

De inzet van de klassieker België – Nederland in de prachtig verlichte Lotto Arena (dank u wel Encon en Lotto Arena) was duidelijk: Nederland moest de wedstrijd winnen om morgen nog een kans te maken om reekswinnaar te worden in groep E van de World League. Beide ploegen maakten er dan zeker in de vierde set een onwaarschijnlijk thriller van, waarin de Belgen twee matchballen moeten redden na knap werk van Maan en Van Dijk, maar Van den Dries scoorde het zevende setpunt voor België. Tiebreak dus, waarin de refs een hoofdrol opeisten, maar Coolman en Van den Dries de Belgische kwalificatie afdwongen na een fysieke veldslag van drie uur.

“Een constant gevaar blijven de opslagen van spelverdeler Abdel-Aziz, die ons in de heenmatch tijdens de tiebreak compleet onderuit haalde met zijn loeiharde opslagen,” had ook coach Dominique Baeyens vooropgesteld. En zo geschiedde op het einde van de eerste set: opslagen Abdel-Aziz, de Belgische verdediging in de problemen en Nederland na een verder evenwichtige set voor de eerste setwinst.

De Red Dragons lieten evenwel de kopjes niet hangen en onder impuls van drie aces op rij van Van Walle namen ze een riante 8-2 voorsprong, wanneer Bontje uitviel met een rugblessure. Langs Coolman, Verhees en een weer uitstekend verdelende Valkiers kwam er zelfs een tienpunten voorsprong op de electronica, die alleen door licht concentratieverlies van de Belgen kleiner werd, maar Coolman werkte beslissend af.

Veel individuele fouten in de derde set, naast opslagfouten langs beide kanten: 12-12 en met Abdel-Aziz een klein verschil bij 13-16. Rommelset die in Belgisch voordeel leek te eindigen bij de inbreng van Van den Dries (21-20), maar Maan besliste er anders over.

Evenwichtige vierde set met D’Hulst als spelverdeler wegens enkelblessure Valkiers. Deroo, Coolman en Van den Dries counteren Nederlandse aanvallen: 20-20. Vanaf dan werd het een echte pure, sensationele thriller met twee matchpunten voor Nederland, tot Bram Van den Dries bij het zevende Belgische setpunt uiteindelijk voor een tiebreak zorgt.

Aanvankelijk veel Belgische foutjes, maar de refs flateren eveneens: 8-11. België put motivatie uit de situatie en komt via Van den Dries terug tot 10-11. Als de Nederlanders dan nog een derde matchpunt laten liggen, zorgt een floatopslag van Coolman voor verwarring en met een blok op Maan dwingen de Red Dragons de kwalificatie af.

België speelde met Verhees 6, Valkiers 1, Deroo 18, Coolman 17, Van Walle 13, Baetens 11, libero Dejonckheere. Kwamen in: Claes, Klinkenberg, Rousseaux, D’Hulst, Van den Dries 15, Colson4.

BramvandenDriescelebrate

This entry was posted in Heren, Nieuws, World League. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook