Nog een waterkans voor Red Dragons na verlies tegen Slovakije

De Red Dragons B moesten vandaag voluit voor de punten gaan tegen Slovakije maar verloren met 1-3. Kwalificatie voor de volgende ronde in Bakoe wordt heel moeilijk want overmorgen wacht Duitsland dat als een van de enige landen bij de mannen aantreedt met een quasi-volledig A-team.

Dankzij veel aanvalskracht en zes killblocks was Slovakije de baas in de eerste set. België probeerde de Slovaakse libero te bestoken die de vorige wedstrijden af en toe twijfelde maar vandaag in een superdag verkeerde. Die receptiestabiliteit gaf de ervaren Slovaken meer rust in hun spel. De Dragons klampten aan dankzij de tandem Depovere-Huysegoms maar het mocht niet baten: 22-25.

Een ander beeld in set twee. Lecat, die een sterk toernooi speelt, serveerde België over de Slovaken naar 14-16. Die kloof werd niet meer afgegeven en de Belgen geloofden er weer in. Een nieuwe spelverdeler bij de Slovaken bracht de sputterende machine weer op gang. Een sterke Rousseaux bood veel weerwerk maar kon de 21-25 niet verhinderen.

Een vergelijkbaar spelbeeld in de laatste set. Met Heyrman in de plaats van Van de Velde kon België aanklampen en de kloof beperken tot twee punten. Twee opeenvolgende aces van Slovakije en de veer was gebroken bij de jonge Red Dragons: 19-25.

Maandag moet België voorbij Duitsland met 3-0 of 3-1 om nog een kans te hebben op kwalificatie.

Kris Tanghe: “Ik ben ontgoocheld omdat we zeker kansen hadden tijdens de wedstrijd. De Slovaken toonden in moeilijke situaties dat ze net iets meer ervaring en rust in de ploeg hadden dan onze jonge ploeg. Met meer initiatief in blok en verdediging hadden we zeker een kans gehad om dichterbij winst te komen. We kunnen wel meespelen en meegaan met de Slovaken maar we hadden het heel moeilijk om er uiteindelijk over te gaan.”

Setstanden: 22-25, 25-19, 21-25, 19-25

België: Lecat (18), Huysegoms (7), Rousseaux (17), Cox (10), Depovere, Van de Velde (6). Libero: Stuer. Kwamen in: Vandeweyer, Heyrman.

This entry was posted in Baku 2015, Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook