Fien Callens: “Hoog niveau”

Fien Callens: “Op sommige momenten echt genoten”

“Ik denk dat er uit deze wedstrijd niet meer te halen viel,” blikt coach Fien Callens terug op de wedstrijd. “De vraag is of er meer in zat als we niet zo snel op achterstand kwamen.”
“De taken werden op sommige momenten niet altijd uitgevoerd waardoor we vaak een kloofje moesten dichten. Wat dan weer wel in ons voordeel pleit, is dat we het hoofd nooit hebben laten hangen en dichter kwamen. Ik heb op sommige momenten ook echt genoten van ons niveau. Dat was soms echt indrukwekkend. We gingen lange rally’s aan en verdedigden onmogelijke ballen.”
“Turkije heeft ook geleerd uit haar toernooi. Vandaag was er heel wat stabiliteit in de receptie terwijl ze daar tegen Polen en Tsjechië soms in de problemen kwamen. Als we de Turken vroeger getroffen hadden, lagen er misschien meer kansen.”
“Maar goed, ook wij zijn beter geworden. Als je onze eerste wedstrijd vergelijkt met deze, zie je de vooruitgang. Collectief zijn we er echt op vooruit gegaan. We verloren vandaag wel, maar wel tegen een absolute topper die de finale als doel heeft. Daar moeten we ons echt niet voor schamen,” besluit Callens.

Amber De Tant: “We toonden dat we ze aankonden”

“Ik ben toch teleurgesteld,” zucht libero Amber De Tant. “We pakten een set en toonden daarin zeker dat we onze tegenstander aan konden. Dan is het spijtig dat het bij die ene set blijft en we er niet meer uit kunnen halen.”
“Het is spijtig dat we zo snel achter kwamen, zodat we terug moesten knokken. Het is wel zo dat die inhaalbeweging na zo’n dipje echt wel een mentale boost gaf. Spijtig genoeg volstond die niet om helemaal terug te keren.”
Verdedigend was libero De Tant alvast een betrouwbaar sluitstuk. “Ik ben tevreden van mijn eigen duel, maar ik moet nog werken aan mijn perfectie. Af en toe heb ik steken laten vallen die eigenlijk niet mogen.”
Maar eerst mag ze genieten van een rustdag. “Daar zijn we allemaal wel aan toe. Het is niet alleen fysiek belangrijk, maar ook mentaal is rust welkom. Zo kunnen we de batterijen opladen om er woensdag weer helemaal te staan.” De Young Yellow Tigers spelen woensdag tegen Tsjechië en donderdag tegen Bulgarije.

Tussenstanden na drie speeldagen

Na drie speeldagen zien de standen er op het EK U18 als volgt uit:
Groep A: 1. Servië 9; 2. Italië 7; 3. Rusland 5; 4. Duitsland en Griekenland 3; 6. Slovenië 0.
Groep B: 1. Turkije 8; 2. België 6; 3. Tsjechië 5; 4. Polen 4; 5. Nederland 3; Bulgarije 1.

200144_KBA_3996

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook