Frauke Dirickx: “Heel blij met 11de plaats”

Frauke Dirickx: “Heel blij met 11de plaats”

Ze mag nog steeds beschouwd worden als één van de beste spelverdeelster op het WK en ook tegen Kroatië speelde Frauke Dirickx weer een schitterende partij. Ze was ook één van de eersten die door een juichende coach Vande Broek omhelst werd.
“Ik ben inderdaad blij met mijn prestatie en zeker met die onverhoopte 11de plaats. We speelden ook een sterke wedstrijd, maar we hadden wel iets goed te maken na de wanprestatie tegen Duitsland. Dat was een beetje té gortig. Vandaag konden we wel lange tijd servicedruk zetten en na twee spannende sets konden we in de vierde snel een kloofje slaan, waardoor we eigenlijk niet meer verontrust werden.
Of ik er volgend jaar nog opnieuw zal bij zijn? Dat kan ik nu nog niet zeggen. Ik zal tegen dan moeten voelen hoe mijn lichaam reageert. Maar ik denk wel dat deze ploeg nog beter kan worden: onze organisatie in verdediging, aanvallend meer variëren en op fysiek gebied vooruit gaan. Zeker als je ons vergelijkt met die andere topteams.
Eerst een weekje rust nu en dan naar Piacenza, waar de trainingen op 12 oktober beginnen. De Italianen uit de nationale ploeg zullen dan pas net gedaan hebben, maar op 25 oktober staat toch al de Italiaanse Supercup geprogrammeerd en dat vinden ze daar redelijk belangrijk.”

Angie Bland: “Zal ik er binnen vier jaar nog bij zijn?”

Kill-blocks, aces, aanvallende punten… Samen met Laura Heyrman kreeg Angie Bland de beste quotatie mee van de ganse wedstrijd. Al kreeg ze het even aan de stok met een iets te praatvaardige Kroatische.
“Het is nochtans niet mijn gewoonte om mekaar iets toe te roepen doorheen het net. Maar als zij zich onsportief gedragen, dan mogen ze dat van mij een ganse wedstrijd horen. Misschien was het hun laatste redmiddel: ons trachten te intimideren met een aantal uitspraken. Dan krijgen ze het er van mij ingepeperd. Ach, het was een beetje een veldslag, maar wij hebben die verdiend gewonnen.
Die elfde plaats staat echt wel sjiek, hé! De vraag is immers of ik er bij een volgend WK nog bij ben, want ik ben nu al 30. Maar dit blijft toch mooi op mijn palmares staan. En als we ooit naar de Olympische Spelen kunnen gaan, dan wil ik me daar nog wel eens extra voor inzetten.”

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook