Lise Van Hecke: “Fysieke veldslag gewonnen”

Lise Van Hecke: “Fysieke veldslag gewonnen”

Hoewel ook Bland (13), Vandesteene (10), Heyrman (10), Leys (11) de sterke collectieve en ook aanvallende prestatie van de ploeg beklemtoonden, was Lise Van Hecke met haar 21 punten toch weer de topscoorster van de wedstrijd tegen Kroatië.
Lise bleef er erg rustig bij dadelijk na de match, alvorens in de bus richting hotel mee in het muzikale feestgedruis opgenomen te worden. “Wat een verschil met de wedstrijd tegen Duitsland. We hadden nu ook eigenlijk in drie sets moeten winnen, maar iedereen was misschien wel té gretig om het af te maken en dus deden we misschien wel dingen die we anders niet zouden gedaan hebben. Maar ik ben zeer blij met die 11de plaats. Amai, dat had ik vooraf ook niet verwacht. Ik denk niet dat ik op een slecht toernooi kan terugblikken. Het is natuurlijk zo dat de andere teams ons ook gescout hebben, maar dit resultaat is uiteindelijk het werk van een collectief sterk presteren. Vandaag hebben wij een fysieke veldslag gewonnen, want alle ploegen waren na negen matchen op twee weken toch duidelijk vermoeid.
En nu afscheid nemen van deze toffe groep en een weekje bij de familie en de vriendinnen in Sint-Niklaas vertoeven, alvorens volgende week weer present te zijn bij mijn Italiaanse club Piacenza.”

Freya Aelbrecht: “Blij dat ik dit meemaakte”

Met het been gestrekt op de zitbanken, volgde Freya Aelbrecht in Triëste de laatste twee matchen van de Yellow Tigers. En toen de zege tegen Kroatië vaststond, werd ze het knuffelobject van de vele vriendinnen in de ploeg.
“Ik ben blij dat ik dit toch ‘live’ meemaakte. Een 11de plaats is gewoon schitterend. En wees gerust: volgend jaar wil ik er weer bij zijn op o.a. het EK in Antwerpen en in de matchen van de World Grand Prix.”

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook