!!! Yellow Tigers naar Final 6 tegen wereldtop !!!

Yellow Tigers stunten zich ook naar Final 6 tegen wereldtop

De Yellow Tigers blijven de internationale volleywereld verbazen. In het Poolse Koszalin wonnen ze gisteren de finale van de Final Four van de tweede afdeling van de World Grand Prix na een thriller tegen Nederland met 3-2 (20-25, 25-23, 25-23, 25-27, 15-10) en na alweer een glansprestatie met Van Hecke in een glansrol met 41 punten! Zij werd dan ook verkozen als mvp van het toernooi. Frauke Dirickx werd uitgeroepen tot beste spelverdeelster en Valerie Courtois tot beste libero. Het kon niet op bij een Belgische ploeg, waar de traantjes van vreugde bij beken rolden.
Door deze zege reizen de Belgische vrouwen door naar de Final Six in Tokio, waar ze van 20 tot 24 augustus spelen tegen de wereldtop. En dat voor de eerste keer dat de Belgen zich kwalificeerden voor deze World Grand Prix. Hallo Tokio! Grootse prestatie van de Yellow Tigers!

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat België voor het eerst in drie matchen van Nederland zou winnen, want in de eerste set overheerste Oranje.

Met een sterke verdediging en een goed blok startten ze ook sterk aan de tweede set (2-5), maar aces van Rousseaux, Bland en Van de Vyver bracht de belgen langszij bij 20-20. Een thriller van een seteinde waarin uiteindelijk Van Hecke met een plaatsbal en Frauke Dirickx met een kill-block voor een gelijke stand zorgden.

Ook de derde set bleef weer ontzettend spannend met een ace van Van Hecke naar 21-21. Samen met een blok van Leys, een doorslagbal van Frauke Dirickx en de opslag van Leys werd het toch nog een Belgische zege.

De Yellow Tigers leken zich, onder leiding van een onhoudbare Van Hecke, reeds in de vierde set naar de Final Six te spelen, toen ze een 23-20 voorsprong bij mekaar speelden. Of op twee puntjes van Japan, maar een sterke Plak bracht de stand in evenwicht.

De tiebreak dus, die tot 10-10 evenwichtig verliep, maar dan haalden Van Hecke, Leys, Diricx en Aelbrecht de zege binnen en ontzettende vreugdetaferelen in het Belgische kamp volgden onder het goedkeurend oog van een glunderende bondsvoorzitter Bruninx.

Voor België speelden: Bland 6, Dirickx 6, Leys 7, Aelbrecht 10, Van Hecke 41, Rousseaux 10, libero Courtois.
Kwamen in: Coolman, Van de Vyver 3, Vandesteene 2, Heyrman 1.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook