Red Dragons naar Final-4

Red Dragons winnen poule in World League

Finland-België 3-2

De Belgische nationale mannenvolleybalploeg heeft een unieke prestatie geleverd door bij zijn eerste deelname aan de World League meteen zijn poule als winnaar af te sluiten. Zij hadden hiervoor nog één punt, dus twee sets, nodig in hun laatste dubbele confrontatie met Finland. Al in de eerste van die twee matchen hebben zij dus hun opdracht volbracht.
De Red Dragons mogen daardoor deelnemen aan de Final Four van divisie twee van de World League. Daarin moeten zij het in de halve finale opnemen tegen Frankrijk en bij eventuele winst tegen de winnaar van de wedstrijd tussen gastland Australië en de eerste uit de poule met Nederland en Tsjechië die op dit moment nog niet gekend is. Het betekent dat de mannen van coach Baeyens wellicht maandag al opnieuw het vliegtuig op moeten voor een lange reis naar Sydney.

België kwam met twee bloks van Verhees op 1-3, maar met Oivanen aan de opslag bleek dat Finland zich niet zomaar zou gewonnen geven (5-4). Toen Deroo een ace lukte, de thuisploeg twee keer out sloeg en ook Coolman een blokpunt scoorde, sloegen de Red Dragons een 9-14 kloof. Dejonckheere redde enkele ballen in verdediging en aan het net werd goed afgewerkt waardoor het 13-20 werd. Finland vocht nog even terug (16-21), maar kon de setwinst niet meer in gevaar brengen. Valkiers liet Verhees afmaken door het midden.

Tot 8-8 was er evenwicht in de tweede set. Van Den Dries block-out (6 op 8 in aanval tijdens deze set) en Coolman kort door het midden zorgden voor een voorsprong van drie punten. Die hield België vast tot 14-17. Opslagdruk van Kunnari bracht de Finnen terug gelijk. Met een blok van Van Den Dries na een lange rally en een opslag van Deroo werd het 17-19. Finland keerde na 20-22 de zaken echter om door Verhees en Deroo het scoren te beletten.

Na tien minuten pauze bleef de thuisploeg – intussen met Esko als setter in plaats van Tervaportti en Sivula als opposite in plaats van Ojansivu – het de Dragons lastig maken (7-7). Enkele opslagen van Deroo en tactische ballen van Verhanneman zorgden voor wat ademruimte (7-10). Van Den Dries, niet alleen met zijn slagkracht maar ook door een bal van de grond te duiken, stuwde zijn team verder vooruit (9-14). Na 14-19 zetten de taaie Finnen opnieuw een tandje bij en de ervaring van spelverdeler Esko bracht hen naar 18-19. Dankzij enkele lastige floatopslagen van Verhanneman kwam het Belgische doel in zicht (19-23). Van Den Dries diagonaal in het hoekje en Deroo langs de lijn zorgden voor een ontlading bij de Belgische spelers.

Van dan af deed het er niet meer toe voor de Rode Draken en mochten Baetens en Tuerlinckx inkomen voor Deroo en Van Den Dries. Dat belette hen niet om 2-7 uit te lopen. Uiteindelijk verloren zij de vierde set nipt met 27-25. Ook de vijfde ging verloren met 15-12, maar dat kon het Belgische feestje in Tampere niet meer verknallen.

Sets: 19-25, 25-22, 20-25, 27-25, 15-12

België speelde met Valkiers, Deroo, Coolman, Van Den Dries, Verhanneman, Verhees,  libero: Dejonckheere
Kwamen in: Kruyner, Tuerlinckx, Baetens

This entry was posted in Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook