Red Dragons klaar voor de Final-4

Red Dragons bij debuut in World League meteen gekwalificeerd voor de Final-4

De Belgian Red Dragons lieten in het begin van deze zomer al meteen weer spreken van hen met sterke prestaties in Poule C van de World League.  De mannen van Dominique Baeyens wisten de pool met Canada, Australië en Finland op hun naam te schrijven en dit met hun kenmerkend snel volleybal.  Deze poule winst leverde hen een ticket op voor de Final-4 waarvoor ook Nederland, Frankrijk en Australië zich voor kwalificeerden.

De Belgische volleybalmannen vertrokken afgelopen maandag opnieuw naar Sidney, goed voor een trip van 35u.  Ze zijn daar intussen goed en wel aangekomen en maken zich op voor de clash in de halve finales met Frankrijk.  Ook Frankrijk imponeerde in deze World League met groepswinst in poule D met Argentinië, Duitsland en Japan.  De Fransen zijn geen onbekenden voor onze Red Dragons want in januari van dit jaar dwongen onze jongens de WK-Kwalificatie af in en tegen Frankrijk.  Via een beter setgemiddelde staan de Fransen ook op het WK … in dezelfde poule als de Belgen.  Stof genoeg dus voor een spetterende halve finale in de World League, deze gaat door op vrijdag 11 juli om 17u40 (plaatselijke tijd, omgerekend om 9u40 Belgische tijd).  De andere halve finale gaat tussen Nederland en Australië, de winnaars van beide duels spelen zaterdag 12 juli de finale tevens de verliezers spelen ook om plaats 3-4.  Voor de winnaar van deze Final-4 zit het World League avontuur er nog niet op,  zij plaatsen zich voor de Final-6 die volgende week doorgaat in het Italiaanse Firenze.  Voor deze Final-6 plaatsten zich alvast de toplanden uit groep A met Italië, Brazilië, Iran, USA en Europees Kampioen Rusland.

Maar eerst dus de Final-4 op het programma, U kan deze wedstrijden tevens LIVE volgen op LAOLA1.tv.  Hierbij de rechtstreekse link naar de uitzending: http://www.laola1.tv/en-int/live/group-2-final-round-semifinal-1/200973.html

De 14 Red Dragons die verder geschiedenis schrijven in deze World League zijn:

Spelverdelers: Mathias Valkiers en Yves Kruyner
Receptie-Hoeks: Matthijs Verhanneman, Sam Deroo, Kevin Klinkenberg, Francois Lecat
Midblokkers: Simon Vandevoorde, Pieter Verhees, Pieter Coolman
Opposites: Bram Van den Dries, Gert Van Walle, Hendrik Tuerlinckx
Liberos: Stijn Dejonckheere, Bert Derkoningen

This entry was posted in Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook