Belgische volleydames verslaan Dominicana

Yellow Tigers verslaan de Dominicaanse Republiek met 3-0 en worden zo 2e op deze prestigieuze China Volley Masters

De Belgische volleybaldames hebben de China Volley Masters in stijl afgesloten met een sprekende 3-0 overwinning tegen de nummer 5 van de laatste Olympische Spelen in Londen !

Met een perfecte blok organisatie werd de topspeelster De La Cruz volledig uit de match gehouden bij de start van de match.  Van Hecke en Aelbrecht zorgden meteen voor een grote kloof naar 9-2.  De Dominicanen reageerden met hun typisch krachtige aanvalsspel en Pena dichtte de kloof naar 13-11.   Van Hecke bleef scoren vanop de pipe en de kloof ging opnieuw naar 19-13.  Opnieuw Pena reageerde met krachtige aanvallen werd het 22-21 en was het nog even bibberen voor de Yellow Tigers.  Een perfecte service en defense van de ingevallen Biebauw voor Heyrman en een cruciaal killblok van Van Hecke op De La Cruz bracht een eerste setbal bij 24-21. Killbloks van Mambru bracht hen opnieuw terug naar 24-23 maar Aelbrecht besliste de set met een knallende penalty aanval 25-23.

België moest bij de start van de 2e set wel meteen achtervolgen want de Dominicanen zetten hun opmars verder in een goeie start.   Meteen 0-5 achterstand en een time-out van Vande Broek dat hielp en spelverdeler Dirickx bracht de score terug naar 7-9.  Individuele fouten gaven weer een kloofje voor de tegenstander bij 7-11, Rousseaux kwam Vandesteene vervangen en scoorde 10-14.  Met captain Leys aan service werden de Zuid-Amerikanen volledig weggeserveerd en scores van Van Hecke en Rousseaux werd het 18-19.  De ingevallen Coolman met twee aces bracht de voorsprong 21-20.   De Braziliaanse coach vluchtte in een time-out en dat brak het Belgische ritme even naar 21-23.  In een super spannend slot hield Dirickx het hoofd koel en kon terecht bij het 3-tal Aelbrecht-Rousseaux-Van Hecke die de set beslisten bij 25-23.

Een losgeslagen België speelde nu echt prima en goed georganiseerd volleybal en via 5-2 ging het naar 11-7 via vooral Van Hecke.  Een indrukwekkende libero Valerie Courtois in defense en zij scoorde zelf ook een fantastisch punt diep in het hoekje.  De Yellow Tigers imponeerden met een 17-9 voorsprong en dit kon De La Cruz niet zomaar laten gebeuren.  Ze reageerde met 4 scores op rij van op de pipe en ze kwamen opnieuw in de wedstrijd bij 19-17.  Heyrman en een nieuwe ace van de ingevallen Coolman bracht 21-17, het slot van de wedstrijd werd beslist door kapitein Leys met 25-19.

Een schitterende 3-0 overwinning tegen dit sterk Dominicaanse Republiek dat toch top-8 van de wereld is.  De Yellow Tigers sluiten dit bijzonder leerrijke tornooi dus af met glans met twee overwinningen op drie wedstrijden.  China speelt later nog tegen Thailand.  Later vanavond volgt de ceremonie protocolaire waarop België op het 2e schavotje mag plaatsnemen !

België speelde met: Dirickx, Leys, Heyrman, Van Hecke, Vandesteene, Aelbrecht en libero: Courtois
Kwamen in: Rousseaux, Biebauw, Coolman

This entry was posted in Dames, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook