Negende voor Roeselare, elfde voor Kieldrecht?

Negende voor Roeselare, elfde voor Kieldrecht?

Het zal duidelijk zijn welke twee ploegen favoriet zijn tijdens de finales van de Beker van België. Ook de historiek spreekt in hun voordeel, maar daar koop je natuurlijk niks voor.

Knack Roeselare won tot hiertoe acht bekers. De eerste in het seizoen 1988-89 en de laatste vorig jaar nog. Dit jaar bestaat de club ook 50 jaar en in dat jubileumjaar wil ze natuurlijk graag een negende ‘cup’ te pronk zetten in haar prijzenkast.

Precura Antwerpen won nog geen enkele beker. Eén keer stond – het toenmalige Amber – Antwerpen in de finale. In de halve finale van 2002 verloren de Antwerpenaars in de heenmatch in Roeselare met 3-1, maar na een ware thriller won Antwerpen in Sorghvliedt met 3-0 de terugmatch. De olijke kleppers die deze stunt realiseerden, heetten Guy Van Drom, Geert Verreth, Tim Joosen, Christof Van Goethem, Timothy Buys, Tim Van Mierlo, Steve Roelandt en ‘mister’ Frank Depestele. Het gevolg was dat er in het Roeselaarse Schiervelde een cupfinale gespeeld werd tussen Antwerpen en Maaseik, met winst voor de Limburgers.

Asterix Kieldrecht won tien van de zestien bekerfinales waaraan het deelnam. Maar de laatste Belgische beker die ze in de lucht mochten steken, dateert toch al van 2011, want de voorbije jaren waren Charleroi en Oudegem de Waaslanders te slim af in die ene beslissende match.

Richa Michelbeke won nog geen enkele beker en was ook nog nooit aanwezig in een bekerfinale. Een hoogtepunt in de geschiedenis van de Oost-Vlaamse club. Of komt daar nog een ander hoogtepunt bij?

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook