Eerste cupwinst voor Antwerpen

Bekerfinale mannen

Negende matchbal zorgt voor eerste Antwerpse beker

Pas in de tiebreak spatte de cupfinale bij de mannen volledig open. Roeselare kreeg vijf matchballen om een negende beker mee naar huis te nemen, maar Antwerpen met een sterke receptie, een Ditlevsen op kruissnelheid in de tiebreak en een blok van Van Walle zorgden voor een Antwerpse vreugdeuitbarsting bij de historische winst van een eerste beker in de clubgeschiedenis: 22-25, 25-16, 15-25, 25-22, 28-26.
.
Onverwachte spelers in de basisopstelling langs beide kanten: Colson in de plaats van Van Bemmelen bij Precura Antwerpen en Tomas Rousseaux en Ruben van Hirtum langs Roeselaarse kant.
Tot 15-15 ging het in de eerste set gelijkopgaand, maar Tuerlinckx en Coolman doorheen het midden maakten een kloofje dat Antwerpen niet dicht kreeg, ook al omdat de receptie soms onderuit ging en de Sinjoren de meeste foutjes maakten: 22-25 voor Roeselare.
In de tweede set een betere opslag en een sterk blok van Antwerpen met het duo Koelewijn-Colson: 12-7. En als ook Baetens en Van Walle zwaar uithaalden was de tweede set voor de Antwerpenaren: 25-16.

In de derde set een kleine vernedering voor de ‘thuisploeg’ als Tuerlinckx, Van Hirtum en een sterke Coolman voor een 6-15 voorsprong zorgden. Als Tervaportti er ook nog een ace aan toevoegde en het Roeselaarse blok weer vernietigend toesloeg was de derde set opnieuw voor Roeselare: 15-25.
Antwerpen begon sterk aan de vierde set (5-1), maar een dode tijd van coach Rousseaux bracht soelaas voor de West-Vlamingen, die nog meer de Antwerpse receptie begonnen te viseren. Toch dwongen Baetens, Ditlevsen en Koelewijn bij 12-10 coach Rousseaux opnieuw tot een ‘time out’. Verhanneman bleek even het ‘geheime wapen’, maar Baetens en een blokkende Ditlevsen zorgden wel voor 18-14. Maar Roeselare verhoogde opnieuw de opslagdruk en het bleef spannend vanaf 19-19. Een daverende knal van Ditlevsen en een foutje van Roeselare zorgde voor een tiebreak: 25-22.

Enkele daverende opslagknallen van Ditlevsen brachten Precura Antwerpen aan een 5-2 voorsprong. Tuerlinckx bracht zijn ploeg nog wel terug tot 6-5, maar Ditlevsen, tot dan redelijk onzichtbaar, besefte dat het ‘money time’ was en zorgde opnieuw voor 8-5. Maar de ref en Tuerlinckx maakten het weer razend spannend bij 10-10. Een opslagknal van Ditlevsen bracht Antwerpen op twee punten van een eerste cupwinst. Ook Tuerlinckx besefte dat het ‘money time’ was: 14-14, maar dan ‘out’. Paulides redde de tweede matchbal, Rousseaux strafte een Antwerps receptiefoutje af. Paulides sloeg het tweede Roeselaarse matchpunt in het net. Het Antwerps blok redde het derde, Koelewijn het vierde, Tuerlinckx sloeg zelf het vijfde buiten. De beurt aan Antwerpen: een ace van Baetens, maar Paulides redt het derde Antwerps matchpunt, Verhanneman doet hetzelfde met het vierde, Rousseaux met het vijfde, Tuerlinckx het zesde, twee Antwerpse opslagmissers bij het zevende en achtste matchpunt, maar als Van Walle een perfect blok zet op het negende matchpunt, is voor de allereerste keer de beker van Antwerpen.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook