Vlog: Roadtrip to Lodz, Dag 2

Roadtrip to Lodz, WK Kwalificatiematchen van de Yellow Tigers, Dag 2

Dag 2 in het Poolse Lodz.

Jimmy groet des morgens de dingen.

Dag jembe in de hoek van de kamer.
Dag Belgische vlag op de jembe in de hoek van de kamer.
Dag medesupporters in de kamer schuins tegenover de mijne.
Dag andere medesupporters in het restaurant op niveau minus twee van het hotel.
Dag koffiekoeken en pistolets in het ontbijt o zo rijkelijk gedekt
Dag Nutella Choco onverwacht
Dag smakelijke croissant, nooit gedacht
Dag nog o zo vroeg, wat gedaan?

Laat ons een beetje aan cultuur of geschiedenis gaan doen, ging het door de ontbijtzaal. Het enthousiasme van de groep zat meteen in het zenit. Mama Gert liet ons meteen verstaan waar alle moderne en iets minder moderne kanten van de stad Lodz zich bevonden.

Afspraak rond de klok van 10u in de lobby voor een geplande trektocht doorheen Polens’ derde grootste stad.

Mama Gert raadde ons aan om met de tram het eerste deel van de rit te doen zodat we op het zicht de stad al eens konden aanschouwen. Het dient gezegd dat de buurt er verpauperd en kil uitzag. Veel gebouwen zijn in verval of zijn momenteel onderhevig aan herstellingen.

Na een twintigtal minuten stapten we af en trokken richting Joods Kerkhof. Een lokale dame van gezegende leeftijd nam gretig de tijd om ons te gidsen naar onze bestemming. Onderweg vertelde ze haar levens-exploten in beste Pools. We knikten volmondig, ook in ons beste Pools uiteraard. De kranige dame hield aan het ommetje met ons er zelfs nog een paar achtergelaten handschoenen aan over. Men spreekt dan van een win-win situatie.

Over het Kerkhof kunnen we kort zijn. Het was gesloten want zaterdag is voor de Joodse Gemeenschap een sabbat-dag. We wandelden dan maar terug richting centrum, stilaan meer en meer napratend over de eerste wedstrijd van onze Yellow Tigers. Hoe vlot ze de Spanjaarden versloegen, maar ook over de knokkersmentaliteit en de twee aankomende duels. Zou Zwitserland een probleem vormen? Er werd volmondig neen gepredikt.

We kwamen uiteindelijk in een modern winkelcentrum terecht dat in schril contrast stond met de povere gebouwen uit de buurt. Alle moderne winkelketens die ondergetekende kende leken present in een sfeer van moderne technologie. Het verbaasde dan ook niet dat we in dit park de “haute cuisine” van de Pizzahut opzochten om ons middagmaal te nuttigen. Sporza-reporter Steffy Merlevede dacht ongetwijfeld hetzelfde want ze belandde, onwetend van onze aanwezigheid, aan de tafel naast ons. “Dit is raar”, galmde doorheen de tent en menig Pools aanwezig fronste de wenkbrauwen (voor zover deze al niet gefronst waren van nature).

Na een wandeltocht en een kort schoonheidsslaapje ging al onze aandacht opnieuw naar onze Yellow Tigers. Intussen waren we klaar om ons opnieuw achter onze Nationale Trots te zetten. De Zwitsers hadden geen schijn van kans. We waren opnieuw goed op tijd aan de poort van de immense Atlas Arena. En sorry voor Hélène, maar geen aanbidder deze keer.

De match startte met een punt van Lise vanop positie 2. Ze zat ook meteen goed in de match, want ze zette via een aanval op positie 6 ook de 4-1 op de bordjes. Bij die laatste aanval was het even schrikken want ze verzwikte haar enkel bij het neerkomen. Na enkele kreten van “ ’t zal toch ni waar zijn he” en “potvolkoffie”, leek de schade enorm mee te vallen en kon Lise verder spelen. Freya zette met een omloopbal de 6-2 op het bord. Een tweedehandsbal van Frauke zorgde voor de eerste vijfpuntenkloof (7-2). Bij 8-2 leek er geen vuiltje aan de lucht, tenzij een ambetante camera die de opwarming van onze wisselspeelsters wel van heel dichtbij wilden volgen. Misschien dan toch die aanbidder van Hélène?

Een winning serve van Frauke bracht ons op 11-3 en Laura bracht met een middenaanval zelfs bijna een tienpunten-kloof op de bordjes (14-5). Een winning serve van Charlotte zorgde voor deze tienpunter (15-5). Lise tipte de bal naar 16-6 bij de tweede TTO. Ilka kwam even in voor service en scoorde meteen twee winnende punten (19-7). Frauke blokte de Zwitserse aanval af naar 22-8, waardoor we afstevenden op een wel heel vlotte winst in de opener vandaag. Freya zette bij 24-11 ook de eerste setbal op het bord. Nina kwam aan opslag en maakte uit met een ace. 25-11 en meteen de Zwitsers bij de keel gegrepen.

Desalniettemin gingen de reeds aanwezige Poolse supporters achter de Zwitsers staan en probeerden ze onze Dames te destabiliseren bij elke service.

Set 2 startte moeizaam en de Zwitsers namen het heft in handen (0-3 en 2-5). Een opslagreeks van Els en een score door het midden van Freya betekenden het keerpunt van onze Yellow Tigers (6-5). Een winnende aanval van Laura en een blok van Charlotte zorgden voor ruimte (9-7). Els scoorde aanvallend via het blok buiten (13-9) en Freya zette het steeds beter lopende Belgische blok in de verf. (16-9 bij de tweede TTO). Een nieuwe reeks van Els aan service dwong de Zwitsers tot meer fouten (18-11). Ze boden nog even weerwerk (18-14), maar Freya en Charlotte pareerden (21-15). Charlotte bleef scoren en ook blokkerend deed ze een duit in het zakje (23-16). Ook Lise blokte de Zwitsers nogmaals af waardoor we op setbal kwamen (24-16). Ook deze set werd binnengehaald met een winning serve, van Frauke deze keer. 25-16 en 2-0 op het scorebord. Alweer een grote stap dichter tegen de o zo gewilde 3-0 winst.

En die 3-0 zege leek er heel snel te gaan komen. Een korte impressie van de derde set ging als volgt: punt via aanval, blok, nog eens blok, nog meer blok, blok dus, alweer blok, blokkerdeblok, ah ja aanval, ja hoor weer blok, tweedehands en nog twee maal aanval. En dan staat het 16-2 bij de tweede TTO. De Zwitsers vochten toch nog dapper voor wat ze waard waren. Lise blokte naar 19-5 en een goed ingevallen Nina zette de 21-7 op het bord. Coach Gert nam bij 21-9 toch even een TO om de puntjes op de i te zetten. Nog even Focus, Dedication en Discipline!!! Freya scoorde de 24-10 en zette de matchbal op de bordjes. Lise kon de derde matchbal uitmaken bij 25-12.

Al bij al een heel vlotte zege in een wedstrijd die er eigenlijk geen was. De supporters genoten, maar zaten met hun hoofden ook al meteen bij de match der matchen tegen de Polen.

Een niet nader genoemde speelster bedankte de supporters achteraf met de woorden: “We horen jullie niet altijd, maar we voelen de moeite die jullie er in steken”.

We zullen ook morgen met de supporters paraat staan in de heksenketel van Lodz. We zijn er klaar voor en we zijn er van overtuigd dat de Yellow Tigers er ook vol klaar voor zijn. Kunnen we de Polen kloppen? Om het met een Barackske te zeggen: YES WE CAN !!!!

Tot morgen!

J.

This entry was posted in BlogDames. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook