Vlog: Roadtrip to Lodz – Dag 1

Roadtrip to Lodz, WK Kwalificatiematchen van de Yellow Tigers, Dag 1

Er zijn zo van die momenten in het leven dat men zich filosofische vragen stelt. Vandaag ontviel ons op verscheidene momenten zulke vraag. Waarom zijn we hier eigenlijk? Deze immer korte toch duidelijke vraag keerde weer op de meest duidende tijdstippen, zoals daar zijn:

– 4u50 in de vroege vrijdagmorgen bij het afgaan van de wekker
– 6u20 bij het inchecken aan de balie van luchtvaartmaatschappij LOT. Leuke website trouwens, zijnde lot.com
Geen echte aanrader voor de mensen met vliegangst.
– 7u20 bij het boarden, nog steeds te vroeg.
– 9u14 bij het aanvangen van de landing op de luchthaven van Warschau, genaamd naar de wereldberoemde componist Frédéric Chopin
– 9u20 tijdens de landing zelf
– 10u07 tijdens het afgezet worden aan het eerste wisselkantoor. Op 100m tijd is 100€ in waarde gestegen van 330 Zloty naar 400 Zloty. Kwestie van net binnen of buiten de luchthaven te zijn.
– 10u40 wanneer een lokale welwillende medemens ons afraadt een stoptrein te nemen. De brave ziel raadde ons een Intercity trein aan die een uur later exact dezelfde traject bleek af te leggen, inclusief tussenstops. Ik hoop dat zijn extraatje voor de koffie nog steeds op zijn maag ligt. Blijkt trouwens dat hij dit huzarenstukje een dag eerder bij andere Belgen ook al had uitgehaald.
– 13u17 wanneer de brave conducteur (brave = met een hoek af), voor de vierde maal tegen dezelfde glazen deur loopt bij het passeren van onze coupé. Het zal zijn dat er te veel goede sfeer hing in de met 7 Belgen gevulde treinwagon. Bij ons in ieder geval hilariteit alom
– 14u41 bij het zien van een hotelbed in een eenpersoonskamer in Lodz

Maar dan komt die glimlach toch weer, want het grote doel naderde met rasse schreden. Om 16u stipt zouden we richting Atlas Arena trekken voor datgene waarnaar menig Yellow Tigers-fan allang naar had uitgekeken, namelijk het kwalificatietornooi voor het WK volleybal dat volgend jaar in Italië zal plaatsvinden. Onze nationale trots in het Damesvolleybal moest het op dag 1 opnemen tegen Spanje. Reeds goed op tijd waren er enkele Belgische diehard Yellow Tigers hooligans al op post aan de poorten van een veel te grote sporthal. Een Poolse supporter declareerde zijn spontane interesse in onze Hélène Rousseaux en telde mee de minuten af tot wij deze Arena mochten betreden.

En op dat moment van betreding, is de vraag “waarom zijn wij hier eigenlijk?” meteen beantwoord. Het is een eer om in dit decor te mogen genieten van topvolleybal van eigen makelij en omgeven te worden door even dolenthousiaste supporters, al waren het Belgen, Polen, Zwitsers of Spanjaarden.

Vandaag zouden de Spanjaarden dus bekampen. De stress, nodig of onnodig, was toch present. Uiteraard hebben we nog een jonge ploeg en uiteraard is de weg de nog lang, maar iedereen heeft onze Yellow Tigers ook brons zien behalen op het afgelopen EK.

We gingen van bal 1 achter de ploeg staan en dat bleek bij aanvang ook nodig. Na een vlotte start van de Belgen (3-1 en 5-2 met een aanvallende score van Laura), namen de jonge Spaanse Dames over. Wij maakten enkele foutjes en zij namen alle kansen in dank aan. 5-2 werd 6-10. Een snoeiharde jumpservice van de Spaanse Rivero zette de 7-12 op de bordjes. Maar we knokten terug. Charlotte blokte en Freya zette met een winning service de 12-13 op het scorebord. Een blok van Els gaf ons opnieuw een voorsprong bij de tweede TTO (16-15). Een ace van Charlotte en een Spaanse fout, diepten de kloof uit (18-15). Lise maakte vervolgens de set quasi op haar eentje uit (aanval en blok op 20-16 en 21-16, pipe-aanval op 22-18). Frauke bracht de eerste setbal op de bordjes met een tweedehandsbal (24-18). Lise scoorde alweer op positie 6 en bij 25-20 stond de setwinst voor België op het wedstrijdblad, en deze toch iets moeizamer dan gedacht.

Set 2 liep aanvankelijk gelijkopgaand (3-3 en 5-5). Lise tipte de bal voorbij het blok naar 8-5 bij de eerste TTO. Freya dwong vervolgens vanaf de opslaglijn Spanje meermaals in de fout (13-6). Laura (omloopbal bij 14-7) en Els met score op positie 4 (16-8) deden hun duit in het spreekwoordelijke zakje. Freya scoorde ook aanvallend (19-11) en Charlotte mocht de 22-14 op de bordjes zetten. Na twee pogingen lukte Laura het om de eerste setbal te creëren bij 24-17. De tweede was de goeie. De Spaanse speelster liet de opslag in het net belanden, waardoor de 2-0 op het scorebord der setstanden verscheen.

Het liep steeds vlotter en ook in set 3 was de toon snel gezet. Leys scoorde het openingspunt en Frauke voegde er een winning service aan toe (2-0). Spanje pruttelde nog even tegen (2-3), maar meer dan pruttelen was het ook niet. 4-4 werd 8-6 en na een ace van Els meteen ook weer 9-6. Freya bleef goed serveren (12-7) en Laura voegde daar een blok aan toe tot 13-7. Dit deed ze opnieuw om de 18-9 op de bordjes te plaatsen. Bij 19-10 kwam Nina aan opslag. De Spanjaarden konden deze niet afweren en Freya scoorde meteen op de slechte receptie. Na twee bloks van respectievelijke Freya en Lise werd het 24-10. De wedstrijd eindigde met een toetsfout van de Spaanse setter. 25-12 en 3-0 voor onze eigen Yellow Tigers.

Klif 1 is gerond. De meegereisde supporters zagen dat het goed was geweest, maar dat er zondag tegen de Polen alles uit de kan zal moeten gehaald worden om een kans te maken.

Moe maar voldaan, maar toch ook wel heel veel moe, trokken we laat op de avond hotelwaarts. Napratend over een leuke eerste dag op Pools grondgebied en ons nog eenmaal afvragen waarom we hier nu zijn. Maar even snel toch beseffen dat we geen seconde van vandaag hadden willen missen.

Morgen zijn we er weer voor klif 2, genaamd Zwitserland

Live te volgen via livestream op sporza.be

Slaapwel en tot morgen!!!

J. and the Gang

 

 

 

This entry was posted in BlogDames. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook