Charlotte Leys: “Favoriet zijn moet je leren”

Freya Aelbrecht: “Ik haat het tegen Frankrijk te spelen”

Als de altijd iedereen enthousiasmerende figuur in de Belgische ploeg, kreeg Freya Aelbrecht na de wedstrijd verdiende bloemen voor haar prestatie tegen Frankrijk. Zelf was ze nochtans niet helemaal tevreden.

“Het is altijd spannend tegen hen. Ik haat het eigenlijk om tegen hen te spelen. Het zijn vechters, zoals bleek tegen Tsjechië. Twee keer leken ze helemaal dood en toch kwamen ze terug. En eigenlijk was Frankrijk vandaag ook beter dan wij. We moesten verantwoorde risico’s nemen en in de vierde set was er het keerpunt, denk ik. Ze zijn moeilijk af te blokken. Dit was gewoon de ergste match uit mijn leven. Het is gemakkelijk gezegd dat we ons spel moeten spelen, maar tegen de Fransen is dat niet gewoon.

Ook die dag rust was niet helemaal een voordeel. Na de zege tegen Italië zaten we nog zo vol adrenaline om al aan de volgende match te beginnen. Ik denk dat ik acht uur geslapen heb in drie nachten. Het is ook gebleken dat de coach gelijk had door te stellen dat hij iedereen nodig had. Ik kan niet meer. Wordt Duitsland onze volgende tegenstander, dan zal het publiek natuurlijk achter hen staan, maar we hebben daar in de European League al tegen gespeeld. We weten wat ze waard zijn. We kunnen nu ontspannen spelen.”

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook