De tijgers geven niet op…

Het derde weekend van de Euroleague werd gespeeld in Hamburg, de ex-ploeg van Els Vandesteene.
Ons hotel bevond zich in het verre Jesteburg en de wedstrijden werden gespeeld in de CU arena. Een busritje van telkens 45 minuten…
Frauke heeft zich, na een zeer ontspannende huwelijksreis, terug toegevoegd bij de groep.
De eerste wedstrijd speelde we tegen Servië. Het was een match met enkele up en downs, maar toch hebben we het zeil naar ons kunnen toetrekken in de tiebreak. We halen de 2 punten binnen en bouwen zo onze voorsprong op de Duitsers verder uit.

De tweede wedstrijd was tegen het gastland, Duitsland. De menigte stroomde toe in de CU arena. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Er waren zeer mooie en lange rally’s. Het publiek  en de dj zorgde op hun beurt voor een ongelofelijke sfeer.  Dit is wat volleybal mooi maakt en ik denk dat iedereen er wel van genoten heeft, zowel op als naast het veld.  Jammer genoeg hebben de Tigers deze veldslag verloren met 3-2. En tevens dus ook de eerste verliesmatch na een 9 op 9.

Het weekendje Hamburg werd mooi afgesloten met een 3-0 winst tegen Israel. Dit zorgde ervoor dat de Tigers nu al zeker zijn voor een plaatsje in de Final Four in Bulgarije, wat een geweldige prestatie is.

De laatste halte in Israel liet niet lang op zich wachten. Zondagavond zijn de Tigers thuisgekomen, maar er was geen tijd om wat te rusten. De wasmachines van de Tigers werkten op volle toeren om alles gewassen te krijgen, want maandagnamiddag werden we weer verwacht in Zaventem voor onze reis naar Tel Aviv. Het heeft één tiger bloed, zweet en tranen gekost om alles op tijd klaar te krijgen. Het was de valies van niemand minder dan Freya die niet mee was gekomen uit Hamburg. Maar de Tigers krijgen alles voor elkaar en zo waren we voorbereid op het laatste tornooi van onze eerste deelname aan de Euroleague.

We startten het tornooi tegen Duitsland. Het werd een 3-0 nederlaag voor onze Tigers. Duitsland was ditmaal te sterk voor ons. Ze waren goed georganiseerd en maakte iets minder fouten. Dit is een match waar we uit zullen moeten leren. Beide ploegen hebben 2x van elkaar verloren in de Euroleague en het is zeer waarschijnlijk dat we deze ploeg nog gaan tegenkomen in de Final Four. De Tigers zullen gebeten zijn om dit duel aan te gaan en hun vel duur te verkopen.
Israel werd geklopt met 3-0 cijfers, waar Kaja haar volledig debuut heeft mogen maken. Ze speelde de hele wedstrijd en heeft laten zien dat ze veel potentieel heeft. Nice job, tiger!!

De allerlaatste match werd gespeeld tegen Servië. De Tigers hebben hun laatste energie en vechtlust opgeroepen om ook deze match in hun kamp te krijgen. De wedstrijd staat op het palmares van de Tigers met mooie 3-0 cijfers.

De Tigers mogen blij zijn met de geleverde prestaties. Vier op vier tegen Israel met telkens een 3-0 overwinning. Vier op vier tegen Servië en een gelijke stand tussen België en Duitsland. Net zoals de Tigers 3-0 en 3-2 gewonnen hebben, zo heeft Duitsland ook deze wedstrijdstanden tegen ons vergaard.
En jawel, de Belgian yellow Tigers sluiten de euroleague af met groepswinst in poule B en mogen zo naar de Final Four in Bulgarije. De Tigers laten Duitsland, Servië en Israel achter zich.

Niemand had op het begin gedacht dat de Final Four mogelijk zou geweest zijn, maar het harde labeur en de goede sfeer binnen het Tigerteam maakte deze droom uiteindelijk toch waar.  Maandag werd er geloot voor onze tegenstander in de halve finale. De Belgian Yellow Tigers komen uit tegen Roemenië en Bulgarije mag het opnemen tegen Duitsland. Roemenië is een haalbare kaart, maar daarom niet minder gevaarlijk.

Final Four, here we come…YES, WE CAN!!!!!

Gwendoline Horemans #8

This entry was posted in BlogDames. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook