Reacties na België – Griekenland

Reacties na België – Griekenland

Frank Depestele: “Lessen trekken”

Een uur na de match was Frank Depestele nog aan het natrillen over die onwaarschijnlijk wedstrijd voor een superpubliek in De Lange Munte.
“Misschien dachten wij dat we na onze demonstratie van vorige week een hapje hadden aan de Grieken, maar die jongens wilden duidelijk weerwraak voor die nederlaag, die bijna een vernedering was voor hen. Ze speelden dan ook een pak beter, hadden duidelijk onze systemen doorgrond, terwijl er bij onze jongere jongens toch een zekere nervositeit begon merkbaar te worden. Dit is bijgevolg een match waar wij onze conclusies moeten uit trekken,” vond de spelverdeler van de nationale mannenploeg.

Bram Van den Dries: “Een groepssucces”

Hoewel hij op de beslissende momenten de ‘golden set’ in Belgisch voordeel kon ombuigen, bleef Bram van den Dries bescheiden bij alle loftuigingen. “Ach, dit is niet het succes van één persoon, maar van een ganse groep. Aanvankelijk verliep het vlotjes met veel opslagdruk, maar die konden we niet constant hoog houden. Gelukkig waren we in die ‘golden set’ opnieuw op ons niveau uit de eerste set. Winnen was vandaag het belangrijkste. Het zal dat geweldig publiek ook veel plezier gedaan hebben.”

Coach Leonis: “Golden set is geen kunde, het is geluk”

Bij de Grieken waren ze niet te spreken over een omstreden lijnbeslissing in de ‘golden set’ en de arme lijnrechter werd dan ook door vele Griekse spelers en staffleden bedacht met weinig lieve woordjes. “Je weet dat in de ‘golden set’ elk punt belangrijk is. In plaats van 3-4 werd het 4-3 en misschien waren we door de discussie die erop volgde even de kluts kwijt. Maar in een ‘golden set’ is het geen kwestie van kunde, maar van geluk,” wist coach Leonis.

Aanvoerder Prousalis: “België zit nu in de lift”

Kreeg hij van de toeschouwers nogal wat fluitjes te incasseren, dan moest de Griekse aanvoerder Prousalis daar eens mee lachen. “Een beetje voor spektakel zorgen,” schokschouderde hij. “De matchen tegen de Belgen zijn dikwijls thrillers en wij bewezen dat we wel degelijk beter konden spelen dan vorige week, maar we hadden de Belgen nu ook beter geanalyseerd. Wij kenden natuurlijk een aantal spelers, maar respect voor deze ploeg, die duidelijk in de lift zit en gesteund wordt door de overheid, iets wat bij ons sinds de crisis haast niet meer mogelijk is.”

This entry was posted in Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook