Achtste bekerzege voor Roeselare

Achtste bekerwinst voor Knack Roeselare

ANTWERPEN – Nadat Knack Roeselare in de competitie al twee keer de maat genomen had van ‘eeuwig’ rivaal Noliko Maaseik, leken de Limburgers revanche te nemen na een overweldigende eerste set. Maar de West-Vlamingen herpakten zich, Tuerlinckx werd ‘speler van de match’ uitgeroepen en zijn ploeg greep voor de achtste keer in de geschiedenis de Belgische beker na 1-3 winst.

In de clash tussen de twee Belgische tenoren, startte Noliko Maaseik het gretigst. Met een haast ondoordringbaar blok (7 punten in de eerste set) hielden de Limburgers het aanvalsgeweld van Tuerlinckx onder controle. Met zelf een uitstekende Egleskarns in de rangen en de float-serves van Van de Voorde haalde Maaseik een vlotte eerste setwinst binnen: 25-16.

Heel ander spelbeeld in de tweede set. Westphal werd nu beter bediend, Paulides scoorde zijn puntjes doorheen het midden, Wounembaina werd afgeblokt en ook Tomas Rousseaux droeg zijn steentje bij. Met opslagen van Rosiers kwam Maaseik wel terug tot 13-15, maar Westphal bleef sterk en slim spelen, terwijl het Roeselaarse blok stilaan beter gesloten geraakte (6 punten in de tweede set).
Heel evenwichtige derde set, waarin Tuerlinckx zijn ploeg aan de winst leek te helpen bij 15-18, maar de opslagen van Van de Voorde en het aanvalswerk van Maan en Egleskalns brachten Maaseik opnieuw langszij bij 21-21. Maar bij 23-23 zorgden een koele Westphal en Tuerlinckx voor de tweede Roeselaarse setwinst.
Nogmaals een evenwichtige vierde set tot 13-13, wanneer Tuerlinckx voor een eerste kloofje zorgde bij 15-18 en de ingevallen Claes dat hielp uitdiepen tot 16-20. Roeselare voelde de bekerwinst naderen, maar een goed blok van Maaseik en Egleskalns zorgden voor tegenwicht en 20-22. Maar Paulides en Tuerlinckx zorgden voor de achtste bekerwinst van Knack Roeselare.

Setstanden: 25-16, 19-25, 23-25, 22-25.

MAASEIK: Lorsheijd, Caldwell, Maan, Egleskalns, Van de Voorde, Wounembaina, libero Derkoningen. Kwamen in: Valkiers, Rosiers, Klinkenberg, Parkinson.
ROESELARE: Tuerlinckx, Paulides, Coolman, Westphal, Tervaportti, Rousseaux, libero Dejonckheere. Kwam in: Claes.

Scoutingcijfers

This entry was posted in Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook