Nationale vrouwenploeg stunt tegen Frankrijk

EK-kwalificatietoernooi vrouwen in De Lange Munte Kortrijk

Ook Belgische vrouwen zorgen voor stuntzege en bijna-kwalificatie

Na Belgische stuntwerk van de Belgische mannenploeg in Tallinn, wilden ook de Belgische vrouwen niet achter blijven en met een sensationele 3-0 winst tegen Frankrijk (25-19, 26-24, 27-25) maakten ze niet alleen de achterstand uit de heenmatch goed tegen een rechtstreekse concurrent en staan ook zij op één stap van kwalificatie voor het EK 2013.  Wat een heerlijke dag voor het Belgische volley!

“De eerste set winnen, is superbelangrijk. Om onze kansen gaaf te houden, maar ook om de Fransen een beetje het vertrouwen te ontnemen, had Belgisch vrouwencoach Gert Vande Broek gesteld. Zijn pupillen, aangemoedigd door een enthousiaste supportersschare en een uitstekende DJ, losten de verwachtingen meer dan in. Bij 6-1 moest de Franse coach al naar een eerste dode tijd vluchten na knap werk van de uitstekend aangespeelde Rousseaux en Coolman. De Fransen kwamen weliswaar terug tot 12-12 dankzij opslagen van Koster en Rybaczewski, maar een uitstekende Leys, Rousseaux en een tipbal van Heyrman zorgden voor eerste setwinst.

Bijna identiek scenario in de tweede set als de opslagen van Leys een 6-2 voorsprong bezorgden aan de Belgische meisjes. Een knap verdelende Dirickx, Rousseaux en een ace van Coolman noopten de Franse coach tot een nieuwe ingreep bij 11-7. Opslagen van Bauer en een knal van invalster Druenne brachten even Franse voorsprong bij 15-16. Een opslagreeksje van Van de Vyver, Franse missers en weer een 19-16 Belgische voorsprong. Maar de opslagen van Schleck brachten even vertwijfeling in het Belgische kamp (23-23), maar een Franse opslagmisser en een blok van Aelbrecht brachten 2-0 in sets op de bordjes.

Moeilijk begin van de derde set, die uitgroeide tot een echte thriller. Beurtelings beide ploegen aan de leiding: 14-16 voor de Fransen als Dirickx twee keer wordt afgeblokt, maar Aelbrecht zorgt opnieuw voor voorsprong bij 20-19. dan wordt het helemaal spannend als Coolman en Schleck scoren, Aelbrecht afgeblokt wordt bij de eerste matchbal voor Belgiê, maar Rousseaux zorgde voor euforische toestanden in De Lange Munte.

In de eerste wedstrijd van de dag versloeg Sloveniê vrij gemakkelijk Montenegro met 3-0 (25-27, 11-25, 22-25).
België speelde met Coolman, Dirickx, Heyrman, Leys, Aelbrecht, Rousseaux, libero’s Smits, Courtois.
Kwamen in: Van de Vyver, Vandesteene

This entry was posted in Dames, EK 2013, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook