Nationale Ploeg Mannen: België – Nederland 3-2

Sensationale winst van de Belgische ploeg tegen Nederland

Terug vechten na 0-2 achterstand en vijf matchballen

Voor een derby van de Lage Landen kunnen alle Belgische ploegen zich extra opladen. Dat was gisterenavond niet anders in de Kortrijkse Lange Munte, waar de Belgische volleyers een 0-2 achterstand ophaalden en vijf matchballen redden, alvorens met 3-2 te winnen (17-25, 20-25, 25-16, 25-18 en 20-18), waardoor België na twee speeldagen van het Europees kwalificatietoernooi aan de leiding en staat en morgen tegen Estland kan zorgen voor een haast perfect parcours.

Sterke start van de Nederlanders, die langs poweropslagen van Tony Krolis dadelijk een 0-4 plaatsten en de Belgische verdediging regelmatig in de problemen brachten. Ook Maan, de ‘Belgische speler van het jaar’ droeg zijn steentje bij en bij 10-16 stonden onze landgenoten voor een schier onoverkomelijke achterstand. Coach Dominique Baeyens probeerde met enkele vervangingen het tij te keren, maar tevergeefs.
In de tweede set leek zijn ploeg bij 16-11, een betere receptie en een weer sterk ingevallen Van Walle, op setwinst af te stevenen. Maar enkele misverstandjes in de thuisverdediging en verschroeiend opslagwerk van Rauwerdink brachten Nederland opnieuw langszij bij 19-19. Een tipbal van Freriks en een opslagpunt van Van Bemmelen bezorgden onze noorderburen hun tweede setwinst.

Maar terwijl Nederland naar zijn tweede adem zocht, geraakten de Belgen steeds meer op dreef. Van Walle bleef scoren, Claes en Klinkenberg kwamen nadrukkelijker in de match. Jelte Maan mocht dan al de ‘redding van de match’ op zijn naam schrijven na een sprong over de perstafels, het was een blok van het duo Van Walle-Van de Voorde dat België de eerste setwinst bezorgde.
Claes en Klinkenberg bleven op hun elan verder gaan tegen de stilaan vermoeide Nederlanders, maar het was toch alweer Van Walle die voor een eerste 15-12 kloofje zorgde. Van de Voorde en Verhees haakten hun treintje aan de Belgische opmars, zodat we na 19-14 aan een tiebreak mochten denken. Het was een onstuitbare Van Walle die ook de beslissende kloof voor zijn rekening nam.

Na een opslag van Depestele, een blok van Van de Voorde en een dropbal van Klinkenberg moest coach Benne al naar een dode tijd grijpen. Krolis vocht nog tegen, maar Claes en weer Van Walle stevenden bij 10-5 op matchwinst af. Dat was zonder het Nederlands blok gerekend en de ‘float services’ van Maan (10-11). De thriller begon pas als de Belgen vijf Nederlandse matchballen redden en zelf via een blok van Verhees bij hun tweede matchbal de zaal doen rechtveren voor winst tegen Nederland.

Zondag om 18u30 volgt nog een moeilijke match tegen Estland.
Belgiê speelde met Depestele, Verhees, Verhanneman, Van den Dries, Van de Voorde, Klinkenberg, libero Derkoningen. Kwamen in: Claes, Tuerlinckx, Valkiers, Van Walle, Raymaekers.

This entry was posted in Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook