Vital Heynen vandaag naar de Spelen?

Vital Heynen kan zich vandaag met Duitsland plaatsen voor de Spelen

Vital Heynen blijft het uitstekend doen als coach van de Duitse nationale ploeg. In de halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi in Sofia won zijn ploeg met 3-1 van gastland Bulgarije, dat nochtans de steun kreeg van een massa fans, van de Bulgaarse president en de eerste minister. Het mocht niet baten voor de Bulgaren, want zij verloren met 22-25, 25-20, 22-25 en 16-25 van een Duitse ploeg met Gyorgy Grözer in bloedvorm.

Tijdens de vierde set sloeg hij twee aces, plaatste drie kill-blocks en scoorde tien keer in aanval. Niet moeilijk dat Grözer met zulke wereldprestatie topscorer werd met 30 punten in de ganse match. “We waren misschien een beetje gelukkig op het einde van de derde set, maar we gaan er zondag alles aan doen om Italië te verslaan en ons bij de eerste poging te plaatsen voor de Olympische Spelen,” meldde Vital Heynen.

Tegenstander in die finale wordt Italië, dat op een grotere ervaring kon bogen om Servië met 3-1 te verslaan.
Gevolg van deze situatie is, dat er een laatste continentaal olympisch kwalificatietoernooi niet zal plaatsvinden, omdat zowel Italië (Rome) als Duitsland (Berlijn) die volgende ronde wilden organiseren. De winnaar van het toernooi in Sofia zal dan allicht niet meer organiseren en dit voordeel afstaan aan de meest biedende. Bulgarije en Servië worden genoemd als kandidaat-organisatoren.

This entry was posted in Evenementen, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook