Juniores meisjes naar EK-kwalificatietoernooi in Slovenië

Julien van de Vyver: “Bijzonder zware poule”

De Belgische meisjes juniores vertrokken naar het Sloveense Nova Gorica, waar ze vanaf woensdag vijf wedstrijden op rij moeten afwerken op het EK-kwalificatietoernooi. Toch wel vrij ongewoon: vijf dagen op vijf spelen, niet?
“Gewoon uit besparingsoverwegingen. Om één dag langer verblijf in het gastland uit te sparen voor de organisatoren,” stelt meisjescoach Julien Van de Vyver vast.
Maar Julien is ook bekommerd om de echt wel zeer zware loting. Alleen de reekswinnaar is rechtstreeks geplaatst voor het EK, wie tweede of derde eindigt krijgt een herkansing in een derde kwalificatieronde.
“Als eerste eindigen zou een absoluut mirakel zijn, tweede of derde eindigen, zou een heel mooi resultaat zijn,” blikt Van de Vyver vooruit. “Natuurlijk starten wij met de bedoeling om bij de eerste drie te eindigen, onze meisjes hebben op één jaar tijd flinke progressie gemaakt, maar vermoedelijk mag je dat ook van onze concurrenten zeggen. Sinds we met één generatie Europees kampioen werden, worden we wel gerespecteerd en veronderstellen ze dat elke generatie bij ons uit topspeelsters bestaat. Vandaar dat organisator Slovenië ons als laatste – misschien beslissende ? – match programmeert. Ik denk dat we goed voorbereid zijn op die zware week met onze dagelijkse trainingen en drie interlands tegen Duitsland. Tijdens het toernooi zullen een goede verzorging en voldoende rust heel belangrijk zijn. We kennen de concurrentie redelijk goed: van Spanje wonnen we nog nooit, Oekraïne en Slovenië hebben ons in het recente verleden al wel geklopt, terwijl je voor Kroatië en Zweden steeds op je hoede moet zijn. Onze start niet missen wordt dus de boodschap,” weet Julien.

Juniores meisjes: Aziliz Divoux, Britt Ruysschaert, Nathalie Lemmens, Linde Hervent, Celine Van Gestel, Sarah Coppens, Lize Van Cleemputte, Lorena Cianci, Brenda Taga, Sofie Hawinkel, Linde Degreve, Karolina Goliat, Birthe Wittock.
Wedstrijden (in Nova Gorica): 11/04: Kroatië (20u), 12/04: Oekraïne (20u), 13/04: Spanje (20u), 14/04: Zweden (20u), 15/04: Slovenië (17u30).

This entry was posted in Geen categorie, Juniors Dames, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook