‘Magisch oog’ wordt gebruikt in Final Four Champions League

Als halfweg maart in Lodz de Final Four gespeeld wordt van de CEV Champions League, zal daar tegelijkertijd een nieuw systeem geïntroduceerd worden in het Europees volley.

In navolging van sporten als tennis, cricket en andere, zal in Polen ook het ‘hawk eye’ of ‘magic eye’ (magisch oog) in gebruik genomen worden bij discutabele lijnbeslissingen.  De aanvoerder van een ploeg kan aanvragen om een fase opnieuw te bekijken, zodat de emoties bij de teams minder hoog zullen oplaaien en de scheidsrechters zeker zijn dat de juiste beslissing zal genomen worden. Elke ploeg krijgt per set maximum twee kansen om de beelden te herbekijken. Krijgen ze daarin gelijk, dan krijgen ze bijkomende mogelijkheid om later in de set opnieuw een herziening aan te vragen. De beelden worden bekeken door de tweede scheidsrechter en de aanvoerder van de tegenstander.

Het ganse systeem werd in de Poolse hoogste afdeling uitgetest, omdat daar alle matchen op televisie worden uitgezonden en de installatie van het ‘hawk eye’ overal kon gerealiseerd worden. Als ook de Europese test meevalt, zit een verdere uitbreiding van het systeem er in.

zp8497586rq
This entry was posted in Dames, Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook